AcasăȘTIRI EXTERNEDEZVĂLUIRI BLOOMBERG. SUA încurajează companiile americane să facă afaceri, pe ascuns, cu...

DEZVĂLUIRI BLOOMBERG. SUA încurajează companiile americane să facă afaceri, pe ascuns, cu Rusia! Cum este Europa împinsă spre foamete și faliment

DEZVĂLUIRI BLOOMBERG. SUA încurajează companiile americane să facă afaceri, pe ascuns, cu Rusia! Cum este Europa împinsă spre foamete și faliment / Foto: Facebook

Guvernul SUA încurajează în mod discret companiile agricole și de transport maritim să cumpere și să transporte mai multe îngrășăminte din Rusia. Este știrea momentului, dezvăluirile fiind făcute de puternica agenție Bloomberg, care citează surse de încredere de la Washington.

Temerile legate de efectele sancțiunilor impuse Rusiei au dus la o scădere bruscă a livrărilor, alimentând spirala costurilor mondiale ale alimentelor.

Kremlinul cere garanții

Efortul face parte din negocierile complexe și dificile în curs de desfășurare care implică Națiunile Unite pentru a stimula livrările de îngrășăminte, cereale și alte produse agricole din Rusia și Ucraina, care au fost perturbate de invazia președintelui Vladimir Putin asupra vecinului său.

UE și SUA au prevăzut derogări în restricțiile privind afacerile cu Rusia pentru a permite comerțul cu îngrășăminte, în care Moscova este un furnizor global-cheie. Cu toate acestea, mulți transportatori, bănci și asigurători s-au ținut departe de acest comerț de teamă că ar putea încălca, din greșeală, restricțiile, scrie Bloomberg.

Exporturile de îngrășăminte rusești au scăzut cu 24% în acest an. Oficialii americani, surprinși de amploarea precauției, se află în poziția aparent paradoxală de a căuta modalități prin care să stimuleze, totuși, vânzarea îngrășămintelor rusești!

Astfel, Washingtonul a trimis un reprezentant la discuțiile conduse de ONU la Moscova, la începutul acestei luni, cu privire la problemele de aprovizionare. Livrările inadecvate de îngrășăminte din acest an ar putea afecta și culturile de anul viitor.

Kremlinul a cerut SUA să ofere asigurări cumpărătorilor și expeditorilor de îngrășăminte și cereale că nu fac obiectul sancțiunilor, sugerând că aceasta este o condiție pentru orice măsuri de deblocare a transporturilor de produse agricole ucrainene acum.

„Pentru Rusia, este foarte important ca autoritățile americane să trimită un semnal clar că aceste tranzacții sunt permise și în interesul securității alimentare globale și că nu ar trebui să refuze să le ducă la îndeplinire”, a declarat Ivan Timofeev, specialist în sancțiuni la Consiliul rus pentru afaceri internaționale fondat de Kremlin.

În timp ce Rusia susține că temerile legate de sancțiuni îi frânează și exporturile de cereale, livrările totale din acest sezon au scăzut cu doar 14%, iar exporturile de grâu s-au dublat în luna mai, potrivit Uniunii Cerealelor din Federația Rusă.

author avatar
Tudor Borcea
645 afisari

2 COMENTARII

  1. Firesc. DOAR CRETINII SE POT LIPSI DE MATERII PRIME. DE SERVICII SE POT LIPSI SAU POT FI SUBSTITUITE/ÎNLOCUITE. MATERIILE PRIME NU PREA.
    Ce fac occidentalii acum, o „economie” bazată pe servicii, este sortită eșecului și sau dispariției, dar producția, cea care contează, va dăinui și va cere materii prime de care mujicii au în cantități uriașe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger