AcasăȘTIRI EXTERNEDezastru în Marina Militară a SUA . Opt infanteriști au murit într-o...

Dezastru în Marina Militară a SUA . Opt infanteriști au murit într-o misiune periculoasă

Un vehicul amfibiu de asalt al US Marine Corps a fost implicat într-un accident în urmă cu două zile, în largul coastei sudice a Californiei.

Potrivit autorităților americane, șapte infanterişti marini şi un marinar din forţele SUA, dispăruţi joi, sunt consideraţi morţi.

După 40 de ore de căutare, duminică operațiunile de salvare au încetat.

La căutările extinse au participat un distrugător al Marinei Militare a SUA şi o navă a Pazei de Coastă.

Di naufragiu şapte infanterişti marini au fost salvaţi, iar unul a şi-a pierdut viaţa, conform unor anunţuri anterioare ale Corpului de Infanterie Marină

„Suntem profund îndureraţi de acest incident tragic. Vă rog să îi aveţi în rugăciuni pe militarii noştri, în timp ce noi continuăm căutările”, a declarat sâmbătă, colonelul Christopher Bronzi, comandantul Unităţii de intervenţie 15 a Infanteriei Marine din SUA.

Potrivit Marinei Militare a SUA, amfibiul de asalt s-a scufundat în timpul unui exercițiu. Incidentul a avut loc în apropierea insulei San Clemente, în ape cu o adâncime de câteva sute de metri.

15 pușcași marini și-au riscat viața

De menționat că, infanteriştii marini se antrenează frecvent în zonă, cu transportoare amfibii de trupe. Cei implicaţi de această dată făceau parte din a 15-a Unitate Expediţionară de la Pendleton, cea mai mare bază a infanteriei marine americane de pe coasta de vest a SUA

În momentul incidentului, în vehiculul amfibiu se aflau 15 pușcași marini.

Reamintim că, distrugătorul american purtător de rachete USS Porter (DDG 78) şi-a început, =n data de 19 iulie deplasarea spre Marea Neagră, pentru a participa la ediţia a 20-a a exerciţiul „Sea Breeze 2020”, găzduit de marinele americană şi ucraineană.

Este a cincea navă americană care intră în Marea Neagră de la începutul anului, mai anunţă marina americană.

La manevre vor participa marinari din Bulgaria, Franţa, Georgia, Norvegia, România, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina care vor exersa exerciţii de apărare anti-aeriană şi anti-navă. Un avion american de patrulare P-8 va sprijini acţiunile navelor.

author avatar
Eli Dan Davidescu
558 afisari

1 COMENTARIU

  1. Păi, mă, terteleacule, au pierit opt sau numai unul isr șapte au fost salvați? Are you stupid?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger