AcasăȘTIRI EXTERNEDezastru pentru Joe Biden. Peste un milion de cazuri de Covid-19 pe...

Dezastru pentru Joe Biden. Peste un milion de cazuri de Covid-19 pe zi înregistrate în SUA

Dezastru pentru Joe Biden. Peste un milion de cazuri de Covid-19 pe zi înregistrate în SUA

SUA, care se confruntă cu un al cincilea val îngrijorător de Covid-19 alimentat de varianta Omicron, au înregistrat luni, 3 ianuarie, un record mondial de peste un milion de cazuri, potrivit bilanțului Universității Johns Hopkins, în ciuda unei campanii de vaccinare susținută de președintele Joe Biden.

Dr. Anthony Fauci, consilier principal la Casa Albă pentru criza sanitară, a declarat duminică că creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în Statele Unite urmează o curbă „aproape verticală”.

Omicron reprezintă majoritatea infectărilor

Peste un milion de oameni au fost diagnosticați cu Covid-19 pe 3 ianuarie în Statele Unite, un record mondial. Această cifră – aproape dublu față de recordul înregistrat vreodată în țară (590.000 de cazuri, cu patru zile mai devreme) – se explică prin răspândirea variantei Omicron, care este mai contagioasă.

Omicron este acum varianta dominantă în Statele Unite și a reprezentat aproximativ 59% din cazurile noi în săptămâna încheiată pe 25 decembrie, potrivit Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC). Anthony Fauci a spus că speră că valul actual va atinge vârful „după câteva săptămâni” înainte de a se inversa, așa cum s-a întâmplat în Africa de Sud.

Ratele de deces și spitalizare în Statele Unite au fost mult mai scăzute în ultimele săptămâni decât în ​​focarele anterioare de Covid. Numărul de decese înregistrate a scăzut cu 10% de la o săptămână la alta, cu 9.382 de morți în ultimele șapte zile.

Țara a înregistrat 3,4 milioane de cazuri în ultimele șapte zile, o medie de 486.000 pe zi, cu un vârf la 3 ianuarie, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Recordul înregistrat de Statele Unite în valuri anterioare a fost de 258.000 de cazuri zilnice, în săptămâna dintre 5 și 11 ianuarie 2021.

author avatar
Tudor Borcea
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger