AcasăȘTIRI EXTERNEDezastru la Rolls Royce

Dezastru la Rolls Royce

Grupul britanic a raportat o pierdere netă de 5,4 miliarde de lire sterline (6 miliarde de euro) în prima jumătate a anului și se pregătește să vândă active.

Criza provocată de pandemia de coronavirus  afectat din greu compania care produce motoare pentru Boeing 787 și Airbus 350 – pierderea operațională a atins 1,8 miliarde de lire sterline. Rolls Royce a anunțat în  mai eliminarea a cel puțin 9000 de locuri de muncă, iar  4000 de oameni și-au părăsit deja joburile în această lună. Grupul a indicat vânzarea a 2 miliarde de lire sterline de active în următoarele 18 luni, inclusiv furnizorul spaniol de echipamente aeronautice IP Aero. “Aceste măsuri ne vor reduce semnificativ baza de costuri, care, combinată cu recuperarea sistemelor de energie electrică și menținerea rezistenței sectorului de apărare, ne va permite să obținem randamente semnificativ mai mari atunci când lumea se va recupera din pandemie”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

În timp ce consumul său în numerar a atins 2,8 miliarde de lire sterline în prima jumătate a anului, RR se așteaptă să ardă încă aproape 1 miliard de lire sterline în a doua jumătate a anului. Se urmărește un flux de numerar de cel puțin 750 milioane lire sterline în 2022, în timp ce analiștii estimează că veniturile subiacente vor scădea cu 25 până la 30% în cursul exercițiului financiar curent. Dincolo de 2022, compania se așteaptă ca livrările de motoare să crească treptat, rămânând sub nivelurile din 2019 până la jumătatea deceniului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger