AcasăȘTIRI EXTERNEDEZASTRU în Japonia! Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. Alertă de...

DEZASTRU în Japonia! Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami!

tsunami_japoniaDEZASTRU în Japonia! Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami!

A sunat alarma în Japonia, după cutremurul de 7,2 grade pe scara Richter, produs sâmbătă. Autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis un avertisment în legătură cu producerea unui tsunami de 1 metru înălţime în prefectura Miyagi. Un prim val tsunami a lovit deja ţărmul în oraşul Ishinomaki. Nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale.

Localnicii din Miyagi s-au mutat

Avertismentul emis de autorităţi i-a determinat pe unii locuitori din Miyagi să plece către zone mai înalte de tema unui val tsunami. Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo, aflată la 400 de km sud de epicentru.

Seismul s-a produs la o adâncime de 60 de km în Oceanul Pacific, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia. Compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa şi verifică eventuale nereguli.

Totodată, se verifică şi starea centralei Fukushima Dai-Ichi, distrusă de cutremurul din martie 2011 care a provocat un accident nuclear şi evacuări în masă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger