AcasăȘTIRI EXTERNEDezastru în China! Cele mai puternice ploi din istorie! A venit Apocalipsa:...

Dezastru în China! Cele mai puternice ploi din istorie! A venit Apocalipsa: orașe sub ape, 38 de milioane de oameni afectați!

Dezastru în China! După Covid-19, a venit și asta! Sunt cele mai puternice din istorie!

China se luptă acum cu cele mai mari inundații din istorie! Săptămâniile precedente, țara a fost cuprinsă de ploi torențiale care au provocat cele mai grave inundații înregistrate în ultimele decenii, de când se fac măsurătorilor.

Milioane de oameni suferă de pe urma inundațiilor, locuințele lor fiind complet distruse. În Jiujiang, oraș din centrul țării, echipele de salvare au evacuat locuitorii cu ajutorul unor bărci rapide.

Apocalipsa: orașe întregi sub ape!

Urmele dezastrului arată a Apocalipsă: au fost distruse 8,72 milioane de acri de teren agricol, 28.000 de case și, în unele cazuri, mici orașe au fost scufundate cu totul! Până duminică, inundațiile provocaseră economiei pagube de 82 miliarde de yuani (aproape 12 miliarde de dolari)!

Din luna iunie încoace, inundațiile devastatoare au afectat 38 de milioane de oameni, mai mult decât întreaga populație din Canada! Aproximativ 2,24 milioane de rezidenți au fost mutați, iar 141 de oameni au murit sau au fost înregistrați ca dispăruți, conform unui anunț al Departamentului pentru Situații de Urgență.

În total, au fost afectate 27 din cele 31 de regiuni provinciale din China continentală, iar în unele locuri nivelul apei a atins înălțimi dezastruoase, nemaivăzute din anul 1998 încoace, când inundațiile masive au ucis mai mult de 3.000 de oameni.

Un total de 443 de râuri au fost inundate, 33 dintre ele umflându-se până la cele mai înalte niveluri înregistrate vreodată, a anunțat Ministerul Resurselor de Apă. În acest an, ploile de vară au revenit mai devreme, iar în ultimele zile precipitațiile medii în bazinul Yangtze au atins un nivel record. Yangtze este cea mai lungă și cea mai importantă cale navigabilă din țară, legând un șir de metropole industriale de centrul comercial din Shanghai.

Atenție, în China s-a dat Cod albastru de ploi torențiale!

Duminică, autoritățile din China au impus stare de alertă pentru inundații, nivel doi din patru. Președintele chinez Xi Jinping a cerut „măsuri mai puternice și mai eficiente” pentru protejarea locuitoriilor și a bunurilor acestora. Inundațiile complică, astfel, încercările de a aduce la normal economia țării. Unele dintre cele mai afectate zone includ multe dintre regiunile cele mai afectate de coronavirus.

Veștile sunt la fel de proaste. Ploile torențiale nu vor dispărea prea curând, ba, din contră, Administrația Meteorologică a Chinei anunță că intensitatea lor va crește în zilele următoare! Marți, AMC a emis Cod albastru (!) pentru ploi abundente în mai multe provincii din țară, inclusiv Sichuan, Hubei, Anhui, Jiangsu și Zhejiang.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu