AcasăȘTIRI EXTERNEDEZASTRU după ce un bloc s-a prăbuşit din senin. Au murit cel...

DEZASTRU după ce un bloc s-a prăbuşit din senin. Au murit cel puţin 14 oameni (VIDEO)

O clădire s-a prăbușit vineri în nord-estul Braziliei, în Paulista, nu departe de Recife, provocând moartea a cel puțin 14 persoane și dispariția altor cinci. Printre victime sunt doi copii, de cinci și de opt ani.

Nu se știe ce a cauzat prăbușirea blocului. Oficialii au declarat că patru persoane au fost salvate în viață din dărâmături după ce echipele de urgență au fost chemate vineri, imediat după ora locală 6.30, ora 6.30.

Oraşul, lovit de ploi abundente

Pompierii au încetat căutările după ce au găsit o femeie şi doi copii dispăruţi de la prăbuşirea de vineri a clădirii, care era ocupată ilegal, dar fusese declarată nesigură.

Clădirea de trei etaje se învecina cu un mare complex de locuinţe, potrivit imaginilor difuzate de presa locală. Apartamentele de acolo fuseseră închise în 2010 din cauza riscului de prăbuşire, dar erau ocupate ilegal, a adăugat Protecţia Civilă.

Nu este clar ce a cauzat prăbușirea, dar orașul de coastă cu 1,5 milioane de locuitori a fost lovit de ploi abundente în ultimele zile. Foștii locatari ai blocului au declarat că autoritățile i-au evacuat din clădire în 2009, dar au afirmat că de atunci s-au mutat și alte persoane.

Locuinţele nu erau sigure

Acest tip de dezastru se produce cel mai adesea în cartierele sărace, unde construcţiile ilegale sunt frecvente, iar populaţia are mai puţin acces la locuinţe sănătoase.

În 2020, prăbuşirea clădirilor construite ilegal într-o favela din Rio, în sud-estul oraşului, după mai multe zile de ploi abundente, a provocat moartea a 24 de persoane.

author avatar
Andrei Ștefan