AcasăȘTIRI EXTERNETRAGEDIE! 27 de morți după o explozie la o benzinărie din sudul...

TRAGEDIE! 27 de morți după o explozie la o benzinărie din sudul Rusiei – VIDEO

sursa foto: Arlaadi Media/Twitter (X)

O explozie urmată de un incendiu a curmat peste 20 de vieți și a rănit alte zeci de persoane. La fața locului au intervenit pompierii, care au luptat cu flăcările.

Catastrofa a avut loc luni seară târziu. Din primele informații, a fost vorba despre o explozie urmată de un incendiu la o benzinărie în Daghestan, sudul Rusiei. Cel puțin 27 de oameni au murit și alte zeci de persoane au fost rănite, potrivit BBC.

Conform sursei citate, agenția Interfax anunță că trei copii se află printre persoanele care și-au pierdut viața.


Martor: „După explozie, totul a căzut în capul nostru”

Dezastrul a avut loc în capitala regională Mahacikala în jurul orei locale 21:40. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili circumstanţele catastrofei, ale cărei cauze nu sunt deocamdată cunoscute.

Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările. Incendiul s-a extins pe o suprafață de 600 mp. Imaginile înregistrate la fața locului au surprins proporțiile incendiului. Dar și mașinile pompierilor care au intervenit să stingă focul.

Un martor anonim, citat de ziarul rusesc Izvestia, a declarat că incendiul a pornit de la o zonă în care se aflau parcate maşini, situată vizavi de benzinărie. „După explozie, totul a căzut în capul nostru. Nu mai puteam vedea nimic”, a declarat martorul.

Republica Daghestan este una dintre cele 83 de părți constitutive ale Federației Ruse. Makhachkala se află la aproximativ 1.600 kilometri de Moscova.

author avatar
Andrei Coman