AcasăȘTIRI EXTERNEDeveselu, coșmarul lui Putin. Ce spune acum Moscova despre scutul antirachetă din...

Deveselu, coșmarul lui Putin. Ce spune acum Moscova despre scutul antirachetă din România

Deveselu, coșmarul lui Putin. Ce spune acum Moscova despre scutul antirachetă din România

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a declarat, miercuri, 23 iunie, că Ministerul rus al Apărării dezvoltă mijloace pentru neutralizarea amenițării sistemului global de apărare antirachetă al SUA.

Generalul Gherasimov a menționat că elemente ale sistemului american de apărare antirachetă sunt desfășurate în Europa și în Regiunea Asia-Pacific. Rusia a avertizat în repetate rânduri Statele Unite cu privire la inadmisibilitatea desfășurării elementelor sistemului în apropierea frontierelor rusești.

Potrivit presei ruse, întrucât SUA au desfășurat deja elemente ale scutului antirachetă în România și Polonia și sunt, de asemenea, gata să creeze rachete cu rază medie de acțiune pentru instalațiile terestre, Moscova consideră acest lucru o amenințare pentru teritoriul rus, scrie Defense România.

Baza de la Deveselu, subiect important pentru propaganda rusă

Deci, în acest sens, Rusia dezvoltă mijloace de neutralizare a amenințării americane. Gherasimov nu a precizat însă care sunt acestea.

Anterior, Kremlinul a avertizat Casa Albă că, în cazul unei amenințări, Rusia va desfășura pe teritoriul său instalații terestre de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. Ordinul corespunzător privind dezvoltarea acestor complexe a fost dat deja de președintele rus, Vladimir Putin, ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul INF.

De precizat că narativul propagandistic al Federației Ruse cu privire la instalațiile de la Deveselu nu este o noutate. Federația Rusă insistă că scutul antirachetă poate fi folosit în scopuri ofensive, în pofida faptulu clar că scutul are scop pur defensiv și nu are nicio legătură cu Federația Rusă, deși Moscova folosește instalația în scopuri de dezinformare.

În aceeași notă poate fi citită și declarația controversată a ambasadorului rus la București, Valeri Kuzmin, care a dat exemplu bazei militare de la Deveselu unde, amintește diplomatul rus, americanii nu i-au invitat niciodată pe ruși. În pofida faptului că ambasadorii altor state în țara noastră au fost invitați la Deveselu, alimentând fals speculațiile cu privire la faptul că la Deveselu se află arme ofensive.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
787 afisari

4 COMENTARII

  1. Oare ce ar zice americanii daca Rusia ar instala un asemenea scut in CUBA tara prietena cu Rusia? Ar sari in sus strigand ca prezinta pericol ca nu e bine ca nu … nu stiu ce… Este ?..

  2. Pai si scutul antiracheta din jurul Moscovi reprezinta pt Romania o foarte mare amenintare!
    Mereu cand ma duc sa ma chisi ma tine gandu asta. Ma daca dracu criminalul Putin cum zice unchiuletu Joe, schimba dracului rachetele…

  3. Daca nu e impotriva rusilor, atunci impotriva cui ??/ A lui Cel de Sus ?? Cat de prosti si pana cand cred americanii ca rusii vor sta doar „de priveghi”. Iar, atunci ei isi iau bocceluta si pleaca… Cine ramane ??? Ghici ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger