Cauta

Deutsche Bank se leapădă de Trump

Grupul bancar german a anunțat că nu va mai face afaceri în viitor cu Donald Trump sau companiile sale. Decizia este legată de asaltul de săptămâna trecută asupra Capitoliului dat de susținătorii președintelui american. Trump datorează Deutsche Bank peste 300 de milioane de dolari.

Deutsche Bank este cel mai important creditor al lui Trump, cu împrumuturi în valoare de 340 milioane USD către Trump Organization, entitatea care regrupează companiile miliardarului republican şi care în prezent este supervizată de cei doi fii ai săi. În același timp, și Signature Bank pune capăt oficial legăturilor cu Donald Trump – un purtător de cuvânt al instituției financiare din New York(care a împrumutat mult timp familia Trump) a precizat că Signature Bank va închide două conturi personale în care Donald Trump are aproximativ 5,3 milioane de dolari. Decizia celor două bănci vine după ce mai multe reţele sociale şi alte companii au suspendat legăturile cu Donald Trump, după ce liderul de la Casa Albă a încurajat protestul de miercuri care s-a transformat într-o revoltă în interiorul Congresului, soldată cu victime. Pe de altă parte, zece companii importante  au decis să refuze contribuțiile pentru parlamentarii republicani care s-au opus certificării voturilor Colegiului Electoral și alte zeci își opresc toate donațiile politice după violențele din 6 ianuarie, notează Politico. Este punctul culminant după o răceală a relațiilor între Grand Old Party(GOP) și comunitatea de afaceri, care a fost istoric strâns aliniată cu partidul, dar s-a opus politicilor administrației Trump privind imigrația și comerțul. Pierderea sprijinului PAC corporativ îi va afecta pe republicanii care au ajuns să se bazeze pe astfel de contribuții, mai ales că Partidul Democrat își creează  un mare avantaj prin  strângerea de fonduri online. Dar consecințele ar putea ajunge chiar mai departe, Partidul Republican se confruntă, de asemenea, cu perspectiva de a pierde sprijinul muncitorilor cu guler alb și executivilor din companii, care sunt înfuriați de incidentele de la Washington.

Ultimele stiri

  • Cine conduce cu adevărat politica externă americană?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state”
  • Bolojan face praf și Educația. Se pierde calitatea actului de învățământ
  • Domnule Bolojan, dacă nu vreți să fiți sub Ciolacu…
  • BRICS vs Trump
  • Tele-Spa în România: Cum te relaxezi la distanță – beneficiile consultațiilor wellness online
  • Ursula cu Piper(ea) 
  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Exit mobile version