AcasăȘTIRI EXTERNEDetașamentele „eco” nu iartă nimic. Activiștii distrug și statuia de ceară a...

Detașamentele „eco” nu iartă nimic. Activiștii distrug și statuia de ceară a lui Charles al III-lea – VIDEO

Detașamentele „eco” nu iartă nimic. Activiștii distrug și statuia de ceară a lui Charles al III-lea - VIDEO

Activiștii ecologiști din cadrul grupului Just Stop Oil au distrus, luni, statuia de ceară a regelui Charles al III-lea de la celebrul muzeu Madame Tussauds din Londra.

Ca parte a unei serii de acțiuni desfășurate de la începutul lunii pentru a cere oprirea explorării petrolului și a gazelor naturale, doi activiști de la Just Stop Oil au aruncat cu un tort pe statuia de ceară a suveranului Marii Britanii. Patru persoane au fost arestate pentru daune, a declarat poliția.

Ecologistul Charles al III-lea nu mai e bun

Grupul ecologist a susținut că protestul a avut loc ca răzbunare pentru că regele Charles al III-lea ar fi abandonat planurile de a ține un discurs la summit-ul climatic Cop 27, la sfatul prim-ministrului de atunci Liz Truss.

Unul dintre militanți a reluat cuvintele unui discurs ținut la sfârșitul anului 2019 de Charles, pe atunci prinț de Wales și un puternic militant pentru mediu, subliniind că tinerii din generația nepoților săi „cer acțiuni imediate, nu doar vorbe”. „Știința este clară. Cererea este clară: opriți noile proiecte de petrol și gaze. Acest lucru este o plăcintă în cer”, au adăugat doi activiști ai grupului, Eilidh McFadden, 20 de ani, și Tom Johnson, 29 de ani, într-o declarație.

Nimeni nu i-a oprit pe vandali

Un membru al personalului Madame Tussauds pare să strige „Stop!” în timp ce activiștii își scot deghizările turistice pentru a dezvălui tricourile Just Stop Oil și trec peste frânghia roșie pentru a vandaliza statuia suveranului, scrie Evening Standard. Singurul agent de securitate ține un walkie-talkie și poate fi auzit spunând: „Îmi pare rău, poți cere pe cineva să mă ajute, te rog?”

Statuile din apropiere ale lui Camilla, William și Kate au fost cruțate în atac.

Grupul Just Stop Oil a lansat o serie de acțiuni la Londra la începutul lunii octombrie, inclusiv aruncarea de supă pe un tablou din seeria „Floarea-soarelui” al lui Van Gogh de la National Gallery și vandalizarea cu vopsea a unei reprezentanțe Aston Martin.

Duminică, activiști ai grupului ecologist Last Generation au aruncat cu piure de cartofi în tabloul „Les Meules” al lui Monet, într-un muzeu din Potsdam, Germania.

author avatar
Tudor Borcea
498 afisari

4 COMENTARII

  1. Pentru ca politia le permite.
    Pentru ca administratorii bunurilor de valoare le permit.
    Pentru ca au atatia bani din surse
    declarate/ nedeclarate incat isi permit sa plateasca si Mona Lisa.
    Ce.ne facem.cu Vetuța, deputat roman, care nu are nicio blana si care are un proiect de lege care interzice hainele de…..blana in Romania.Proiectul e sustinut de Raluca Turcan (nume predestinat), absolventa de la Moscova care zice ca isi doneaza toate blanurile ?
    PNL distruge afacerile romanilor crescatori de animale ?

  2. Stimate Comandor Gherghisan, cand aveti ceva drum prin London-istanul ala plin de muzzie, paki si indieni lenesi, va rugam sa le dati cateva pu-lane intre ochi la tampitii astia 2, care habar nu au pe ce lume traiesc 🙂 De erau prin BUkale, demult erau facuti terci de zeii aka cimpanzeii lui Plikusor Dan 🙂 Mai ales de brazilienii autohtoni din Jiulesti Sud si Ferentari 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger