AcasăȘTIRI EXTERNEDestinația exotică preferată de români își redeschide plajele! Ce condiţii impune călătorilor

Destinația exotică preferată de români își redeschide plajele! Ce condiţii impune călătorilor

thailandaDestinația exotică preferată de români își redeschide plajele! Ce condiţii impune călătorilor

Zeci de mii de călători sunt așteptați să sosească în Thailanda de luni, 1 noiembrie. Țara se redeschide pentru turiști după 18 luni de restricții anti-Covid-19.

Turiștilor vaccinați din peste 60 de țări cu „risc scăzut” li se permite să intre în țară și să evite carantina hotelieră. România a intrat, alături alte 16 state, pe lista țărilor ale căror cetățeni complet vaccinați pot călători în Thailanda fără a fi nevoiți să stea în carantină.

Turiștii care nu sunt vaccinați sau nu au schema completă trebuie să stea în carantină la hotel timp de zece zile.

Și cetățenii complet vaccinați din alte țări vor avea voie să călătorească în Thailanda, însă numai prin prin programe turistice strict supravegheate și numai după ce vor sta o săptămână în carantină înainte de a se putea deplasa în interiorul țării.

Se estimează că numărul turiştilor va ajunge la 15 milioane anul viitor, aducând peste 30 de miliarde de dolari, potrivit BBC. Cu toate acestea, o mare parte din țară se confruntă în continuare cu restricții, doar aproximativ 42% din populație fiind complet vaccinată.

Thailanda înregistrează în continuare aproape 10.000 de infecții cu Covid pe zi. Pandemia de coronavirus a lovit economia Thailandei, care anterior atragea 40 de milioane de turiști pe an. Anul trecut, sosirile de turiști au scăzut cu peste 80%.

author avatar
Andreea Vlad
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger