AcasăȘTIRI EXTERNEDescoperirea de care se teme întreaga omenire. Specialiștii italieni ne dau frisoane...

Descoperirea de care se teme întreaga omenire. Specialiștii italieni ne dau frisoane reci. „Virusul ucigaș circulă între oameni şi animale”

Un studiu realizat de oamenii de știință italieni arată că cel mai periculos virus din lume poate fi transmisibil de la om la animalele de companie.

Pentru acest studiu au fost testați  540 de câini şi 277 de pisici din regiunea Lombardia, considerată epicentrul infectării cu coronavirus din această țară.

Cercetătorii italieni au identificat coronavirus la 3,4% dintre câinii şi respectiv 3,9% dintre pisicile testate, fapt care indică infectarea lor cu noul coronavirus.

Concluzia oamenilor de știință italieni

Testele prin tamponare care caută infecţiile virale active au ieşit negative la toate animalele pentru că perioada de transmitere a virusului s-a încheiat după două săptămâni. Testele au fost realizate în perioada martie – mai a acestui an.

Thomas Mettenleiter, conducătorul Institutului Federal german pentru Cercetări cu privire la Sănătatea Animalelor (FLI), a declarat că rezultatele indică faptul că acest virus circulă între oameni şi animale.

„Acest lucru confirmă ceea ce deja ştiam”, a subliniat Mettenleiter, adăugând că dimensiunile mari ale acestui studiu sunt fără precedent.

De asemenea, Mettenleiter a confirmat poziţia FLI conform căreia pisicile şi câinii nu îndeplinesc un rol semnificativ în transmiterea COVID-19 şi că oamenii nu trebuie să-şi limiteze contactul cu propriile animale de companie.

Ciobănescul Buddy a murit de coronavirus

Menționăm că pe data de 11 iulie a fost eutanasiat primul câine despre care s-a știut că are simptome de COVID-19. Acesta a trăit în Statele Unite și a prezentat simptome asemănătoare cu cele dezvoltate de oameni.
Buddy, un ciobănesc german de șapte ani, s-a îmbolnăvit în aprilie, în aceeași perioadă în care stăpânul său, Robert Mahoney, își revenea după Covid-19.

Buddy a început să vomite cheaguri de sânge, să prezinte sânge în urină și nu mai putea să meargă.

O clinică a confirmat că Buddy era infectat cu noul coronavirus și că un alt animal al familiei, un cățel de 10 luni care nu prezentase vreun semn de boală, prezenta anticorpi la virus.
Cu toate acestea, Oficial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, animalele domestice nu transmit virusul la proprietarii lor, potrivit stiri.tvr.ro.

author avatar
Eli Dan Davidescu
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger