AcasăȘTIRI EXTERNEDescoperire șocantă! Semnal radio venit din spațiu către Pământ. Ce vor să...

Descoperire șocantă! Semnal radio venit din spațiu către Pământ. Ce vor să ne comunice extratereștrii?

Reputata revistă americană Science Alert a publicat recent un articol în care prezintă un fenomen misterios descoperit de astronomi din „adâncul spațiului”.

Este vorba despre un semnal radio care se repetă la fiecare 157 de zile.

Cercetările astronomilor au început de mai multă vreme, dar abia la începutul acestui an, după multe verificări, au dat publicității descoperirea făcută.

Timp de aproximativ 67 de zile, sursa tace. Apoi, 90 de zile, se trezeşte din nou, „scuipând” raze radio la intervale de milisecunde şi întregul ciclu de 157 de zile se repetă.

Cu toate observațiile făcute în spațiu, astronomii susțin că nu au nicio garanție că acestea vor continua să se repete

Acesta este cel de al treilea semnal radio rapid (FRB) ciclic, FRB 121102, recepționat de către cercetători. Primul a fost recepționat în luna februarie a acestui an, iar al doilea, în iunie.

Dar o serie de surse rapide de semnale radio au fost detectate repetându-se, iar acestea ar putea fi una dintre cheile care ajută, cel puţin parţial, la rezolvarea misterului.

Potrivit cercetătorilor, FRB sunt impulsuri radio tranzitorii care variaza în lungime între o fracţiune de milisecundă şi câteva milisecunde.

Semnalele radio au șocat oamenii de știință

Deocamdată, oamenii de știință nu ştiu la această dată de unde vin sau ce sunt aceste semnale.

De asemenea, aceştia explică faptul că FRB 121102 a fost descoperit în anul 2012 şi de atunci pare a se fi repetat de câteva ori. Iniţial au crezut că nu există un tipar anume, însă noile analize şi transmisiuni au dovedit că se poate vorbi despre un tipar de manifestare.

Astfel de semnale au mai fost interceptate de astronomii de la NASA care au descoperit raxe X venite din Galaxia Artificiilor (NGC 6946, Caldwell 12) și încearcă să descifreze ce ar putea însemna.

Galaxia i-a luat prin surprindere pe oamenii de știință în momentul în care a emis un semnal se raze X, surprins sub forma unei flăcări strălucitoare.

Semnalul a fost receptat cu ajutorul telescopului NuSTAR, care a fost îndreptat către Galaxia Artificiilor pentru a surprinde o supernova. La prima vedere, această stea care a explodat a fost cea mai strălucitoare lumină din galaxie, dar după ce au analizat mai bine imaginile, experții NASA au realizat că explozia stelei s-a produs din cauza unei alte explozii uriașe de semnale cu raze X, potrivit stiri.tvr.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
568 afisari

1 COMENTARIU

  1. Urmeaza exterminarea. Doar un cretin poate sa creada ca un contact va fi benefic pentru umanitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger