AcasăȘTIRI EXTERNEDescoperire cutremurătoare în cazul pacienților cu COVID-19. Medicii sunt în alertă

Descoperire cutremurătoare în cazul pacienților cu COVID-19. Medicii sunt în alertă

Există o largă recunoaștere a faptului că noul coronavirus este mult mai imprevizibil decât un simplu virus respirator.

Adesea atacă plămânii, dar poate lovi oriunde, de la creier până la degetele de la picioare.

Specialiștii spun că toate acestea determină reevaluarea bolii și a tratamentului.

De exemplu, un pacient, în vârstă de 45 de ani din Marea Britanie și-a pierdut auzul, deși nu avea nicio afecțiune anterioară care să justifice acest lucru. Acest fapt a intervenit în urma unei forme grave de Covid-19.

După acest caz, specialiștii au efectuat un studiu pe care l-au publicat marți în British Medical Journal’s Case Reports.

Potrivit raportului, bărbatul avea decât o singură afecțiune înainte de a se infecta cu noul coronavirus. Forma de astm de care pacientul se trata, nu ar fi trebuit să ducă la pierderea auzului pecientului.

Primul pacient din lume care și-a pierdut brusc și ireversibil auzul

După ce bărbatul a fost internat la un spital din Londra a fost supus unui tratament specific infectării cu COVID-19.

Acesta a fost internat la terapie intensivă și a avut nevoie de respirație asistată. A fost intubat apoi timp de 30 de zile.

Pacientul a primit, remdesivir, steroizi și tratament cu plasmă, iar starea lui s-a îmbunătățit.

Această stare a fost, însă, una episodică, deoarece, la numai o săptămână după ce a fost scos de pe ventilator și din terapie intensivă, bărbatul a început să audă țiuituri în urechea stângă (tinitus) și apoi și-a pierdut brusc auzul.

La controalele medicale ce au urmat, doctorii au constatat că este vorba despre o afectare a nervului auditiv, în urechea medie.
Bărbatul a primit tratament cu steroizi și i s-au făcut unele injecții în ureche, dar acestea nu l-au ajutat prea mult, pentru că deja suferise o pierdere ireversibilă a auzului.

Noul coronavirus intră și prin urechi

Este bine știut că o pierdere temporară a auzului se poate produce și în cazul unor forme severe de gripă. În aceste cazuri tratamentul cu steroizi ar trebui să îndepărteze această complicație, dacă este administrat suficient de devreme.

Numai că, de data aceasta medicii au descoperit că noul coronavirus intră și prin ureche care apoi se fixează de celulele receptoare care se află și urechea medie.

„Dată fiind prezența masivă a virusului în rândul populației și consecința gravă a pierderii auzului, este important ca această problemă să fie investigată în continuare”, au recomandat experții.

Ei îi sfătuiesc pe medici să verifice eventuale complicații ale COVID-19 și în cazul auzului pacienților.

author avatar
Eli Dan Davidescu
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger