AcasăȘTIRI EXTERNEDepozitul de petrol, lovit de un trăsnet. Zeci de persoane au fost...

Depozitul de petrol, lovit de un trăsnet. Zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu uriaș – VIDEO

cubaDepozitul de petrol, lovit de un trăsnet. Zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu uriaș - VIDEO

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri seara în Cuba, după ce un trăsnet a lovit un rezervor de stocare a combustibilului din Matanzas. Un al doilea depozit a explodat sâmbătă dimineața, după ce focul s-a extins.

Incendiul de la baza de supertancuri Matanzas a început în timpul unei furtuni vineri seara, a postat pe Twitter Ministerul Energiei și Minelor.

121 de persoane au fost rănite

Guvernul a declarat ulterior că a cerut ajutorul experților internaționali din „țări prietene” cu experiență în sectorul petrolului, potrivit The Guardian.

Numărul persoanelor rănite în incendiu a crescut la 121 de pacienţi. „Cinci dintre ei sunt în stare critică, iar trei sunt în stare gravă”, a spus guvernul cubanez. Anterior, au fost raportate aproximativ 77 de victime.

Unii dintre răniți au fost duși la spitalul Calixto García din Havana, care are o unitate proeminentă pentru arsuri. Informaţiile despre morţi nu au fost publicate momentan.

Agenția oficială de știri cubaneză a declarat că fulgerul a lovit un tanc, declanșând un incendiu, iar incendiul s-a extins ulterior la un al doilea tanc. În timp ce elicopterele militare zburau deasupra capului, aruncând apă pe flăcări, o coloană densă de fum negru s-a răspândit din instalație și s-a extins spre vest pe mai mult de 100 km (62 mile) spre Havana.

Tone de petrol au ars

Roberto de la Torre, șeful operațiunilor de pompieri din Matanzas, a declarat că pompierii pulverizau cu apă rezervoarele intacte, încercând să le țină la rece, în speranța de a preveni răspândirea incendiului.

Din fericire, incendiul nu a afectat și o centrală termoelectrică din apropiere, ce contribuie la sistemul național de electricitate, au anunțat autoritățile.

Accidentul are loc în timp ce Cuba se luptă cu lipsa de combustibil. Nu s-a spus imediat cât de mult petrol a ars sau a fost în pericol la instalația de stocare, care are opt rezervoare gigantice care dețin petrol folosit pentru a alimenta centralele producătoare de energie electrică.

Autoritățile au spus că aproximativ 800 de persoane au fost evacuate din cartierul Dubrocq cel mai apropiat de incendiu, în timp ce Gonzalez a adăugat că unele persoane au decis să părăsească cartierul Versailles, care este puțin mai departe de ferma de tancuri.

author avatar
Andreea Vlad
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger