AcasăȘTIRI EXTERNEDepozitele Amazon, loc de rupt oasele pe repede înainte. Statistici ce dau...

Depozitele Amazon, loc de rupt oasele pe repede înainte. Statistici ce dau fiori

Depozitele Amazon, loc de rupt oasele pe repede înainte. Statistici ce dau fiori/ Foto: Facebook

Accidentele la locul de muncă sunt mult mai numeroase în depozitele Amazon decât în ​​rândul concurenților săi. Un raport american susține că rata leziunilor este cu 80% mai mare.

În Statele Unite, angajații din depozitele Amazon suferă mai multe accidente de muncă decât colegii lor de la companii similare. Acest lucru este demonstrat de un nou studiu realizat de Strategic Organizing Center, o coaliție a sindicatelor. Raportul se bazează pe datele de securitate a muncii înregistrate între 2017 și 2020 de către Occupational Safety and Health Administration din SUA, arată BBC.

Raportul constată că angajații Amazon suferă 5,9 răni grave la 100 de persoane, cu aproape 80% mai mult decât restul sectorului. Și dacă comparăm Amazon cu cel mai mare competitor american al său, Walmart, rata generală a incidentelor este de două ori mai mare, cu 6,5 răniți la 100 de persoane, comparativ cu 3 la Walmart.

„Epidemie de accidente de muncă”

O analiză a Washigton  Post bazată pe aceleași date a ajuns la concluzii similare. Pentru autorii studiului, principala cauză a problemei este obsesia Amazonului pentru viteză, scrie Slate.

Studiul concluzionează că „lucrătorii din depozitele Amazon nu numai că sunt răniți mai frecvent decât în ​​alte depozite, dar sunt și mai grav răniți”. De exemplu, angajații care au trebuit să-și ia concediu în urma unui accident de muncă au lipsit în medie 46,3 zile, cu o săptămână mai mult decât media din industrie. Strategic Organizing Center a denumit situația „o epidemie de accidente de muncă”.

Ca răspuns, Amazon a declarat că a investit anul trecut peste 1 miliard de dolari în siguranță la locul de muncă. Echipa sa de securitate numără acum peste 6.200 de persoane. „Deși orice incident este prea mult, continuăm să învățăm și constatăm îmbunătățiri prin programe de ergonomie, exerciții ghidate la stațiile de lucru ale angajaților, echipamente de asistență mecanică, configurarea și proiectarea stațiilor de lucru, (…) pentru a numi doar câteva”, a spus un purtător de cuvânt al gigantului american.

Amazon nu se află la prima controversă cu privire la siguranța angajaților săi. La începutul anului, compania și-a cerut scuze după ce a negat că angajații de la livrări au fost obligați să urineze în sticle de plastic, ceea ce, de fapt, era adevărat, din cauza programului infernal. Acest scandal a venit pe lângă o lungă serie de acuzații că angajații, în depozite sau la livrare, nu au timp să meargă la toaletă.

În timpul primului val al Covid-19Amazon a fost de asemenea acuzat că nu a respectat recomandările sanitare, acuzații iarăși negate de companie.

author avatar
Tudor Borcea
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger