AcasăȘTIRI EXTERNEDependența de gazul Rusiei. Ministrul Economiei: „Să o spunem pe șleau, vor...

Dependența de gazul Rusiei. Ministrul Economiei: „Să o spunem pe șleau, vor fi cel puțin două ierni stresante”

Dependența de gazul Rusiei. Ministrul Economiei: „Să o spunem pe șleau, vor fi cel puțin două ierni stresante” / Foto: printscreen

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania a confirmat dificultățile de aprovizionare ale țării, deoarece aceasta este puternic dependentă de gazul rusesc, ale cărui livrări sunt în scădere.

Germania, care se confruntă cu o scădere a livrărilor de gaze rusești, riscă să rateze obiectivul stabilit de guvernul lui Olaf Scholz pentru umplerea rezervoarelor sale de gaze, a avertizat joi (18 august) autoritatea federală de reglementare.

„Nu vorbim de o iarnă, ci de cel puțin două”

„Nu mă aștept să atingem următoarele obiective de stocare la fel de repede ca la primul”, a declarat Klaus Müller, șeful autorității germane de reglementare în domeniul energiei, pentru site-ul T-online. „În toate scenariile noastre, nu vom reuși să atingem un nivel mediu de umplere de 95% până la 1 noiembrie”, a adăugat el. „Nu vom putea face acest lucru deoarece unele depozite au pornit de la un nivel foarte scăzut de umplere”, a precizat Klaus Müller.

Confruntat cu riscul unei penurii, ministrul Economiei, ecologistul Robert Habeck, a stabilit în iulie o serie de obiective pentru ca stocurile de gaz să ajungă la 95% până la 1 noiembrie, înainte de începerea iernii. Rezervele de gaz ale Germaniei se aflau la aproximativ 65% din capacitate la momentul respectiv, scrie Boursorama.

La sfârșitul săptămânii trecute, au fost pline în proporție de 75%, cu două săptămâni mai devreme decât era prevăzut. Dar atingerea obiectivelor viitoare va fi dificilă și va necesita în continuare economii semnificative de energie în anii următori. „Nu vorbim de o iarnă, ci de cel puțin două. Iar a doua iarnă ar putea fi și mai dificilă”, a avertizat Klauss Müller. „Trebuie să economisim multă benzină pentru cel puțin încă un an. Să o spunem pe șleau: vor fi cel puțin două ierni stresante. În unele regiuni se pot aștepta penurii în timpul iernii”, a adăugat el.

Germania este puternic dependentă de gazul rusesc și a înregistrat o scădere bruscă a livrărilor de când a început războiul din Ucraina. În iulie, fluxurile de gaz au scăzut la 20% din capacitatea principalei conducte Nord Stream 1, iar UE a acuzat Moscova că folosește energia ca pe o „armă” în acest conflict. Se preconizează că facturile la energie ale gospodăriilor vor crește în această iarnă, iar penuria de energie va afecta zone întregi din industria germană.

author avatar
Tudor Borcea
339 afisari

5 COMENTARII

  1. Noi nu ar trebui sa avem probleme. Carbuni avem, termocentrale avem. Avem spre ghinionul nostru pe ministrul energiei Popescu care inchide termocentralele si trece pe gaz care nu exista sau e scump. Deci vom avea energie scumpa sau deloc.

    • Gaz există dar e livrat gratis suveranului neamț de către vasalul Giohhanis.

      • Impostorul și ticălosul Werner trebuie suspendat urgent din toate funcțiile statului român

  2. Să sperăm că această situație mondială se va sfârși cu bine și mai repede.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger