AcasăȘTIRI EXTERNESCANDALOS! În contextul crizei livrării gazelor rusești, ministrul german al Economiei îi...

SCANDALOS! În contextul crizei livrării gazelor rusești, ministrul german al Economiei îi îndeamnă pe nemți să meargă pe jos ca să economisească energie!

SCANDALOS! În contextul crizei livrării gazelor rusești, ministrul german al Economiei îi îndeamnă pe nemți să meargă pe jos ca să economisească energie!SCANDALOS! În contextul crizei livrării gazelor rusești, ministrul german al Economiei îi îndeamnă pe nemți să meargă pe jos ca să economisească energie!

Germanii ar trebui să înceapă acum să economisească energie pentru a deveni independenți de importul de energie (gaze, petrol și combustibili fosili) din Rusia.

Până aici, toate bune și frumoase, doar că ministrul Economiei, Robert Habeck, a venit cu o strategie care i-a înfuriat pe nemți. Concret, el a propus ca germanii să înceapă să meargă mai mult pe jos pentru a economisi energie!

Cu bicicleta, fără mașini

Principala economie a Europei caută modalități de a reduce dependența de importurile de gaze și petrol din Rusia, dar parcă s-a ajuns prea departe.

Germania se află sub presiune pentru a se îndepărta de importurile din Rusia, iar Habeck a venit cu soluția: țara va deveni mai puțin dependentă dacă cetățenii își reduc consumul de energie. În context, el a sugerat ca oamenii să folosească bicicleta sau mersul pe jos pentru deplasare în locul automobilelor.

„Fiecare kilometru neparcurs cu mașina este o contribuție la facilitarea îndepărtării de aprovizionarea energetică din Rusia. Protejăm, de asemenea, clima” – Robert Habeck

Într-un interviu acordat Funke Media Group, Habeck a mai spus că este posibilă reducerea cu 10% a consumului individual de energie dacă angajatorii vor oferi salariaților opțiunea de a lucra de acasă ori de câte ori este posibil. Declarațiile sale au fost preluate și de US News.

„Acolo unde este posibil, se poate lucra, din nou, de acasă una sau două zile pe săptămână. inițial, pe bază de voluntariat” – Robert Habeck

Ministrul Economiei, luat în bășcălie de Bild

Între timp, cotidianul german Bild a ironizat îndemnurile autorităților de cere populației să renunțe la confortul personal doar pentru ca țara să reducă dependența de importurile energetice din Rusia.

„Încălziți-vă mai puțin, mergeți mai puțin la saună și faceți duș mai rar. Având în vedere dependența de aprovizionarea cu energie din Rusia, ministrul economiei le-a cerut oamenilor să economisească energie” – scrie Bild

„Nu este necesar să vă spălați în fiecare zi, puteți economisi bani. nu este o noutate că spălatul intensiv dăunează pielii. Se pare că, după un timp, pielea se curățată singură, fără spălare” – BILD.

Inflație galopantă și fără hidrocarburi rusești

În altă ordine de idei, Deutsche Bank a avertizat asupra unei inflații de 10% în Germania, în cazul restricțiilor la importurile energetice din Rusia.

Vicepreședintele Deutsche Bank, Karl von Rohr, a avertizat că, dacă importurile de energie din Rusia sunt restricționate, inflația germană ar putea ajunge la 10%. El şi-a exprimat această opinie într-un interviu acordat ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Conform previziunilor vicepreședintelui celei mai mari instituții financiare din Germania, pe parcursul anului rata inflației va fi de 7-8% sau chiar 10%.

Inflația ar putea atinge două cifre în Germania dacă importurile de energie din Rusia sunt limitate!

Karl von Rohr  a avertizat că, în cazul importurilor limitate de energie, economia germană s-ar putea confrunta cu stagnare sau chiar contracție, înregistrând în același timp rate mari de creștere a prețurilor.

author avatar
Tudor Borcea
324 afisari

2 COMENTARII

  1. Germania. Cea mai tehnologica natiune a Europei a ajuns sa gandeasca la fel ca Fred si Barney in epoca de piatra.De ce nu mergeti cu vehicule electrice cum are DHL?toate firmele germane produc electrice RUSINE SA VA FIE NUAVETI NEVOIE DE GAZE SAU PETROL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger