AcasăȘTIRI EXTERNEDemonstrații incredibile în fața Casei Albe: „Nu războiului cu Rusia!”, „Dizolvați NATO”...

Demonstrații incredibile în fața Casei Albe: „Nu războiului cu Rusia!”, „Dizolvați NATO” (VIDEO)

Demonstrații incredibile în fața Casei Albe: „Nu războiului cu Rusia!”, „Dizolvați NATO” (VIDEO)

Denunțând „imperialismul american” la el acasă și „războaiele sale nesfârșite bazate pe minciuni”, manifestanți s-au adunat în fața Casei Albe și la New York pentru a spune „nu” unui conflict cu Rusia și pentru a cere dizolvarea NATO.

În pline tensiuni Moscova-Washington, președintele rus Vladimir Putin are de ce să fie încântat. Acasă la omologul său Joe Biden, „pacifiștii” contestă politica SUA vizavi de Rusia, amintind -zic ei – de marile proteste împotriva războiului din Vietnam de la sfârșitul anilor 60.


Vizavi de Casa Albă de la Washington, dar și de la New York, „demonstrațiile antiimperialiste pentru a denunța agresiunea NATO împotriva Rusiei și a cere demontarea acestei relicve a Războiului Rece” au avut loc sâmbătă, 5 februarie, la apelul organizației pacifiste ANSWER (Act Now to Stop War and End Racism).

„Mașina americană de război, adevărata amenințare”

„Nu războiului cu Rusia”, „Diplomație, nu război”, „dizolvarea NATO”, se putea citi pe pancartele agitate de demonstranți în timpul mitingului din fața Casei Albe, scrie RT.

„Moștenirea imperialismului american este una a intervențiilor nejustificate, invaziilor, ocupațiilor și războiului nesfârșit bazat pe minciuni și invenții mediatice. În ultimele două decenii, Statele Unite au devastat Irakul, Afganistanul, Libia și Siria. Adevărata amenințare la adresa păcii este mașina de război americană”, explică coaliția ANSWER pe site-ul său.


În ultimele săptămâni, situația a devenit semnificativ tensionată în jurul Ucrainei. Occidentalii, în frunte cu Statele Unite, acuză Moscova că dorește să invadeze Ucraina, ceea ce Rusia neagă ferm, acuzând Washingtonul că dorește să învenineze situația.

 

author avatar
Tudor Borcea
538 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger