AcasăȘTIRI EXTERNEDemisie la vârful Barclays. Numele său a fost implicat în afacerea Epstein

Demisie la vârful Barclays. Numele său a fost implicat în afacerea Epstein

Jes StaleyDemisie la vârful Barclays. Numele său a fost implicat în afacerea Epstein

CEO-ul Barclays, Jes Staley, va renunța la funcţie în urma unei investigații asupra relației sale cu Jeffrey Epstein, a anunțat banca într-un comunicat luni. Îl va înlocui CS Venkatakrishnan, șeful piețelor globale, potrivit Reuters.

Barclays a spus că a fost informată vineri seară cu privire la concluziile preliminare din investigația Autorității de Conduită Financiară și a Autorității de Reglementare Prudențială privind caracterizarea lui Staley către Barclays a relației sale cu Epstein și descrierea ulterioară a acestei relații.

„Barclays și domnul Jes Staley, directorul executiv al grupului, au fost informați vineri seară cu privire la concluziile preliminare ale FCA și PRA referitoare la investigația relaţiei lui Staley cu regretatul Jeffrey Epstein, se spune în comunicat.

„Având în vedere aceste concluzii și intenția domnului Staley de a le contesta, Consiliul și domnul Staley au convenit că acesta va renunța la funcția de director executiv al grupului și de director al Barclays”.

Barclays a numit deja un șef nou

Banca a spus că ancheta nu a constatat că Staley „a văzut sau știa de vreuna dintre presupusele infracţiuni ale domnului Epstein”. Finanțatorul miliardar Jeffrey Epstein a fost arestat în iulie 2019 sub acuzația de trafic sexual cu copii, dar s-a spânzurat o lună mai târziu într-o închisoare federală din Manhattan.

Barclays a declarat că C.S. Venkatakrishnan (cunoscut sub numele de Venkat) va prelua funcția de director executiv cu efect imediat, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare. Barclays a spus că este încrezătoare că, sub conducerea lui Venkat, banca „își va continua direcția strategică și își va îmbunătăți performanța în conformitate cu progresul din ultimii ani”.

author avatar
Andreea Vlad