AcasăȘTIRI EXTERNEDefăimarea costă mult: ce sumă colosală va plăti Fox News companiei Dominion

Defăimarea costă mult: ce sumă colosală va plăti Fox News companiei Dominion

Fox News a ajuns la un acord în procesul de defăimare care i-a fost intentat de către Dominion, compania producătoare de maşini de vot, în legătură cu materialele difuzate în privința alegerilor prezidențiale din 2020.

Acordul a fost convenit după începerea procesului. Potrivit înțelegerii, Fox News va plăti companiei Dominion 787 milioane de dolari.

Fox News va plăti 787 milioane de dolari

„Suntem încântaţi că am ajuns la o rezolvare a diferendului nostru cu Dominion Voting Systems”, a declarat într-un comunicat televiziunea americană.

Canalul de televiziune a mai spus că „ia notă de o hotărâre a curţii considerând false anumite afirmaţii legate de Dominion”, în timp ce judecătorul declarase într-o ordonanţă din 31 martie că este „limpede ca apa de munte că nicio afirmaţie despre Dominion în cursul alegerilor din 2020 nu a fost adevărată”.

„Minciuna are consecinţe”, a dat asigurări la rândul său avocatul companiei Dominion, Justin Nelson, anunţând suma pe care Fox News a acceptat să o plătească: 787,5 milioane de dolari.

Acordul salvează televiziunea lui Rupert Murdoch de confruntarea cu „procesul pentru calomnie al secolului”, aşa cum l-a numit New York Times. Iar pe mogulul media de 92 de ani de posibilitatea de a fi nevoit să depună mărturie în instanţă.

Compania Dominion a acuzat Fox News că a răspândit cu bună ştiinţă ştiri false conform cărora cele mai recente alegeri prezidenţiale ar fi fost fraudate în defavoarea lui Donald Trump, afectându-i astfel afacerile.

author avatar
Andreea Vlad
282 afisari

3 COMENTARII

  1. au bani…..FoxNews e condusa de bancherii dinDavosElvetia….deci nu se cunoaste//Betsy DE VOSS…SOROS…etcetera

  2. E păcat că procesul nu a mai avut loc. Ar fi fost interesant să vezi minciunile, răspândite de Fox News, puse la stâlpul infamiei și tocate în malaxorul întrebărilor incomode.

    Dar cum totul se vinde și se cumpără, așa se întâmplă și cu dreptatea. Fox News iese șifonat, dar a plătit în timp despăgubiri și mai mari.

    Dominion a obținut de vreo 10x valoarea ei de piață…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri