AcasăȘTIRI EXTERNEDeclarații pașnice, pregătiri de război. Rusia a trimis rezerve de sânge și...

Declarații pașnice, pregătiri de război. Rusia a trimis rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina

rusiaDeclarații pașnice, pregătiri de război. Rusia a trimis rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina

Rusia dă tot mai multe semne că este gata să atace Ucraina. Americanii au descoperit că Moscova a trimis deja rezerve de sânge pentru răniți și alte materiale medicale la frontieră, acolo unde a masat numeroase trupe militare.

Anunțul a fost făcut de trei oficiali americani pentru Reuters, însă nici SUA, nici Rusia nu au confirmat oficial până în acest moment. Dezvăluirea informațiilor privind rezervele de sânge dă mai multă greutate avertismentelor SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie a Ucrainei.

Aceste avertismente includ o declarație a președintelui american Joe Biden că un atac rusesc este probabil și o declarație a secretarului de stat american Antony Blinken, care a spus că Rusia ar putea lansa un nou atac asupra Ucrainei în „foarte scurt timp”.

Actuali și foști oficiali americani spun că astfel de indicatori concreți sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru.

NATO a deschis ușa pentru dialog

Liderul de la Kremlin a declarat că Occidentul nu a abordat principalele solicitări de securitate ale Moscovei în criza din Ucraina – dar a spus că este gata să continue să poarte un dialog, oferind o oarecare speranță că un atac nu este iminent.

Statele Unite și NATO au spus că unele dintre cererile Rusiei nu au fost acceptate, dar au lăsat ușa deschisă dialogului. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a spus că NATO este pregătită să-și sporească prezența trupelor în Europa de Est dacă Rusia va întreprinde alte acțiuni agresive împotriva Ucrainei și a avertizat că un atac rus ar putea lua mai multe forme, inclusiv un atac cibernetic, o tentativă de lovitură de stat sau sabotaj.

author avatar
Andreea Vlad
439 afisari

2 COMENTARII

  1. Deci sângele nu rezista mai mult de 5 zile pt transfuzie la frigider. Era bun sa dati și sursa insemna ca era deja razboi .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger