AcasăȘTIRI EXTERNEDeclarația comună a președintelui Biden și a președintelui von der Leyen privind...

Declarația comună a președintelui Biden și a președintelui von der Leyen privind securitatea energetică europeană

Declarația comună a președintelui Biden și a președintelui von der Leyen privind securitatea energetică europeană (sursa foto: Twitter/Ursula von der Leyen)

După invazia în continuare a Ucrainei, Rusia continuă să folosească gazele naturale ca armă politică și economică. Constrângerea energetică a Rusiei a pus presiune pe piețele energiei, a crescut prețurile pentru consumatori și a amenințat securitatea energetică globală. Acest lucru a fost demonstrat cel mai recent de întreruperile acute motivate politic ale aprovizionării cu gaze către mai multe state membre ale Uniunii Europene.

Aceste acțiuni nu fac decât să sublinieze importanța activității pe care atât Statele Unite, cât și Comisia Europeană o depun pentru a pune capăt dependenței noastre de energia rusă. De asemenea, lucrăm împreună pentru a găsi modalități de a reduce și mai mult veniturile obținute din energie ale Rusiei în lunile următoare, pentru a reduce și mai mult capacitatea Rusiei de a-și finanța războiul neprovocat din Ucraina. Aceste acțiuni sunt măsuri importante, necesare și imediate pe care le putem lua, dar recunoaștem, de asemenea, că enormitatea provocării este semnificativă. Pentru a face față provocării și a sprijini eforturile Europei, am înființat, la 25 martie 2022, Grupul operativ privind securitatea energetică europeană. De atunci, Statele Unite și Comisia Europeană au făcut pași importanți în direcția reducerii dependenței Uniunii Europene de combustibilii fosili ruși prin scăderea cererii de gaze naturale, cooperarea în domeniul tehnologiilor de eficiență energetică și diversificarea aprovizionării cu energie. Statele Unite și Comisia Europeană iau, de asemenea, măsuri decisive pentru a reduce cererea globală de combustibili fosili, în conformitate cu Acordul de la Paris și cu obiectivul nostru comun de zero emisii nete până cel târziu în 2050.

Grupul operativ s-a reunit în mod regulat pentru a discuta opțiunile de reducere a cererii de gaze naturale a Europei și s-a întâlnit, de asemenea, cu principalele părți interesate pentru a promova utilizarea pompelor de căldură, a termostatelor inteligente și a soluțiilor de răspuns la cererea de energie. Vom încuraja statele membre și companiile europene și americane să atingă un obiectiv inițial de a implementa cel puțin 1,5 milioane de termostate inteligente de economisire a energiei în gospodăriile europene în acest an. În zilele următoare, ne vom reuni din nou cu statele membre și cu părțile interesate pentru a discuta recomandări de politică concrete pentru a accelera implementarea și producția de termostate inteligente și pompe de căldură, în efortul de a ne asigura că oferta de soluții-cheie de eficiență energetică este în creștere pentru a răspunde cererii în creștere.

De asemenea, colaborăm pentru diversificarea aprovizionării cu energie a Europei. În timp ce Rusia a redus livrările de gaze naturale către mai multe state membre ale UE, Statele Unite și alți producători și-au intensificat eforturile. Începând cu luna martie, exporturile globale de GNL către Europa au crescut cu 75% față de 2021, în timp ce exporturile americane de GNL către Europa aproape s-au triplat. Pentru a facilita aceste eforturi, Comisia Europeană și statele membre, în conformitate cu mandatul acordat de Consiliul European în martie 2022, au instituit Platforma energetică a UE pentru a coordona măsurile de asigurare a unor surse de energie fiabile și diversificate pentru UE, inclusiv prin achiziționarea comună voluntară de gaze prin conducte, GNL și hidrogen. Comisia a instituit, de asemenea, prima platformă energetică regională pentru Europa de Sud-Est pentru a sprijini diversificarea gazelor în regiunea dependentă în mod tradițional de aprovizionarea cu Rusia. Statele Unite reprezintă un partener-cheie pentru diversificarea durabilă a aprovizionării cu gaze a acestei regiuni și a altor state membre ale UE cu impact acut, inclusiv prin sprijinirea reducerii cererii și accelerarea tehnologiilor curate.

Ținând seama de impactul producției și consumului de GNL asupra mediului, Statele Unite și Comisia Europeană își vor intensifica cooperarea pentru a reduce emisiile de metan, pentru a se asigura că comerțul cu GNL UE -SUA este aliniat la domeniul de aplicare al unui standard de măsurare, raportare și verificare acceptat la nivel internațional pentru emisiile de metan, în timp ce depun eforturi pentru a reduce ventilarea și arderea în producția de gaze naturale, și scurgerile de metan în lanțul de transport și de aprovizionare cu GNL. De asemenea, ne vom continua cooperarea în ceea ce privește reducerea emisiilor de metan la nivel global. Cel mai recent, lansarea comună cu alte 11 țări a căii energetice globale privind angajamentul privind metanul va promova atât progresul climatic, cât și securitatea energetică la nivel internațional.

author avatar
Andrei Coman
101 afisari

3 COMENTARII

  1. Doi sataniști mincinoși și depravați cărora le-ar sta bine acasă, adică în Infern.

  2. Le-a reușit figura amerlocilor: vitelele occidentale au schimbat un monopol cu altul. Doar că mult mai scump, mai prost și mai nesigur.

  3. AU PROVOCAT RUSIA PRIN INVITAREA UCRAINEI SA INTRE IN NATO, AU IMPUS EMBARGOUL PE GAZ sI PETROL RUSESC CEIND CRIZA ENERGETICA ,AU PROVOCAT INFLATIA PRIN PORNIREA TIPARNITEI SI BAGAREA PE PIATA A PESTE 8000 DE MILIARDE DE $ IN 2021 !, FAC PRESIUNI PENTRU CONSUMAREA GNL DE PROVENIENTA AMERICANA ,VOR SA FACA UE DEPENDENTA DE GAZUL AMERICAN ! MAI SCUMP SI CU INVESTITII MAJORE. SE CONTINUA POLITICA DE REDUCERE A EMISIILOR DE METAN FACAND VINOVATE RUMEGATOARELE ! ,A CARUI NUMAR IL VOR CAT MAI REDUS,GENERAND ALTA FOAMETE. PROSTIA DECARBONATARII GAZELOR NATURALE CONTINUA CU UN TON MAI SCAZUT.
    CU TOATE ACESTEA RAMOLITUL BIDEN RAMANE EXPONENTUL AMERICII.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger