AcasăȘTIRI EXTERNEDecizie-ŞOC în Belarus. Toată Europa e revoltată: protestatarii au devenit ţinte vii!

Decizie-ŞOC în Belarus. Toată Europa e revoltată: protestatarii au devenit ţinte vii!

BelarusDecizie-ŞOC în Belarus. Toată Europa e revoltată: protestatarii au devenit ţinte vii!

Evenimentele au escaladat într-un mod foarte periculos, în Belarus. Iar decizia pe care a anunţat-o, luni, ministrul de Interne de la Minsk a revoltat toată Europa: Poliția din Belarus a primit aprobarea să folosească muniție de război pe străzi dacă va fi necesar.

Reamintim că Belarusul se confruntă cu proteste masive de la alegerile prezidențiale de pe 9 august despre care opoziția spune că au fost fraudate de către Alexandr Lukașenko. Din acel moment, zeci de mii de oameni s-au adunat în fiecare duminică pe străzile din Minsk pentru a-i cere demisia preşedintelui.

Peste 13.000 de persoane au fost reţinute de la începutul protestelor, însă unele au fost eliberate până acum, potrivit Reuters. Candidatul Opoziției, Svetlana Tihanovskaia, a spus că este adevărata câștigătoare a scrutinului și a cerut alegeri libere. Ulterior, ea a plecat din țară. Iar anunţul de astăzi, conform căruia Poliția a primit aprobare să folosească arme letale împotriva protestatarilor, ar putea inflama spiritele şi mai mult.

Duminică, protestatarii au fost dispersaţi cu grenade asurzitoare şi tunuri cu apă

Poliția din Belarus a folosit, duminică, tunuri de apă și grenade asurzitoare pentru a dispersa manifestanții adunați la Minsk pentru a protesta față de realegerea controversată a președintelui Alexandr Lukaşenko. Aproximativ 50 de protestatari au fost reținuți în capitala Belarusului în urma acestor confruntări cu Poliția.

author avatar
Andrei Ștefan
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger