AcasăȘTIRI EXTERNEDecizie istorică la Casa Albă. Reacție dură a președintelui Donald Trump. Este...

Decizie istorică la Casa Albă. Reacție dură a președintelui Donald Trump. Este oficial!

Robert Menendez, membru democrat al Comisiei pentru relaţii externe din Senatul SUA a anunțat, marți, că preşedintele Donald Trump a retras oficial Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Motivul pentru care Trump a recurs la o asemenea măsură este faptul că OMS a gestionat greşit pandemia de coronavirus.

„Congresul a primit notificarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în plină pandemie”, a scris pe Twitter Robert Menendez.

Decizia președintelui discutată în Congresul SUA

De asemenea, Administrația de la Casa Albă a comunicat, a anunțat oficial că la Congresul SUA se va anunța oficial decizia privind retragerea din OMS începând cu iulie 2021.

Senatorul democrat  Bob Menendez a confirmat pe pagina oficială de Twitter că Administrația Prezidențială a înștiințat Congresul cu privire la această decizie.

În cursul săptămânii trecute Trump a acuzat Organizația Mondială a Sănătății de manipulare în criza coronavirusului și de poziționare pro-chineză.

Casa Albă acuză OMS că a ignorat rapoartele din Taiwanului cu privire la apariţia virusului. SUA consideră totodată că OMS a fost prea indulgentă cu autorităţile chineze în ceea ce priveşte modul de gestionare a pandemiei de COVID-19.

După izbucnirea pandemiei de coronavirus, Donald Trump a afirmat că va sista finanțarea către OMS dacă Organizația nu va adopta reformele solicitate de Washington.

Reacția Chinei la decizia lui Trump

Măsura luată de Donald Trump a bulversat OMS, deoarece, SUA sunt cel mai mare finanțator.

SUA au fost statul care a deținut principala contribuție la OMS, în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari pe an. În comparație, China, pe care Trump o acuză că e protejata OMS în pandemia de COVID-19, finanțează Organizația cu 50 de milioane de dolari pe an. Anticipând decizia Washingtonului, Beijingul promite o infecție de fonduri de până la 2 miliarde de dolari către OMS, potrivit stiri.tvr.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
482 afisari

5 COMENTARII

  1. Ce frumosi si miros dolarii.
    Parca se vorbea si scria ca acest microb fusese in vacanta intr-o statiune di Elvetia in anul anterior pandemiei ,si ca la niste jocuri olimpice militare care au avut loc in China in orasul….ghicitii.
    Ce nu fac americani sa prosteasca lumea. Dumnezeu nu bate cu paru
    Pute rau .Nenea Trump cauta vinovati .Numai el e ca un inger.Sa va traiasca!

  2. „Saracu” Trump in campanie electorala, cu 40 de milioane de someri la coada la supa milei. trebuie sa gaseasca vinovati ca asa face de obicei – cand este pus la colt da vina pe alti. Oricum el are o problema cu China, care este independenta finamciar, nu are datorii ca SUA, are cea mai puternica ecomomie a lumii si ii poate flitui pe americani cand vrea. Asta il face pe Trump sa turbeze si sa vada rosu in fata ochilor. El are de fapt ceva cu toata lumea – nici vu UE nu se mai intelege pentru ca el vrea numai avantajre pentru SUA si supunere toatala la ordinele lui pentru ca in mintea lui – America is first, iar restu pot sa moara de foamne. Numai ca unele tari, printre care nu se numara si Romania, s-au cam saturat de acest jandarm al lumi pus pe mare jaf pentru binele americanilor si foametea celorlaltii..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger