AcasăȘTIRI EXTERNEDecizie istorică în SUA. Un fabricant de arme, judecat răspunzător pentru un...

Decizie istorică în SUA. Un fabricant de arme, judecat răspunzător pentru un masacru

Decizie istorică în SUA. Un fabricant de arme, judecat răspunzător pentru un masacru

Fabricantul de arme Remington a fost considerat responsabil pentru un masacru comis cu arme de foc în SUA. Deși falimentar, grupul va trebui să despăgubească masiv reclamanții.

Într-o decizie calificată drept „istorică” de către asociațiile americane de luptă împotriva armelor de foc, Remington a fost de acord să plătească 73 de milioane de dolari familiilor a nouă victime ale masacrului de la școala Sandy Hook din Newtown, în Connecticut, în 2012.

„Marketing iresponsabil”

Familiile victimelor au dat în judecată firma Remington și filiala sa Bushmaster, susținând că a vândut cu bună știință o versiune a puștii semi-automate AR-15, o armă de tip militar „deloc potrivită” pentru utilizare civilă, invocând o promovare printr-un marketing iresponsabil, care a contribuit la masacru.

Înființat în 1816 și considerat cel mai vechi armurier al națiunii, Remington a negat acuzațiile.

La 14 decembrie 2012, Adam Lanza și-a folosit pușca Bushmaster XM15-E2S pentru a ucide 26 de persoane – 20 de copii și șase adulți – la Sandy Hook Elementary School. Tânărul de 20 de ani, care s-a sinucis, și-a ucis anterior propria mama, acasă, scrie Le Monde.

Din 2005, o lege îi protejează pe producătorii de arme de majoritatea acțiunilor legale care urmăreau să-i tragă la răspundere pentru un act violent comis cu una dintre armele lor.

Există însă excepții, în special pentru neglijența vânzătorului, speculate de avocați. La audierea din noiembrie 2017, unul dintre avocații familiilor, Joshua Koskoff, s-a bazat în special pe marketingul Bushmaster, care, potrivit acestuia, prezentase într-o reclamă pușca sa de tip AR-15 ca armă de asalt și nu pentru autoapărare sau tir sportiv.

author avatar
Tudor Borcea
160 afisari

2 COMENTARII

  1. Deci vinovata este fabrica de cutite pentru ca eu i-am taiat unuia gatul???Noaptea mintii la amerloci.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger