AcasăȘTIRI EXTERNEDecizie istorică în Japonia: interzicerea căsătoriilor gay nu încalcă prevederile Constituţiei

Decizie istorică în Japonia: interzicerea căsătoriilor gay nu încalcă prevederile Constituţiei

Decizie istorică în Japonia: interzicerea căsătoriilor gay nu încalcă prevederile Constituţiei

O instanţă din Osaka a decis luni că în Japonia pot fi interzise căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Sondajele de opinie arată că tot mai mulţi japonezi susţin că trebuie acceptate căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Căsătoriile gay rămân interzise

Trei cupluri homosexuale – doi formate din bărbați și unul din femei – reclamaseră la curtea districtuală respectivă neconstituţionalitatea interdicţiei de a se căsători, cerând totodată despăgubiri în valoare de un milion de yeni (circa 7.400 de dolari), potrivit Reuters.

Instanţa a respins solicitările.

Un tribunal din Sapporo afirmase în martie 2021 că interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex contravine Constituţiei Japoniei, deşi aceasta defineşte căsătoria ca bazată pe „acordul reciproc al ambelor sexe”.

Cum este definită căsătoria în Japonia

La Tokyo au fost stabilite săptămâna trecută drepturi de parteneriat pentru cuplurile homosexuale, reaminteşte de asemenea Reuters.

Sondajele de opinie arată că tot mai mulţi japonezi susţin că trebuie acceptate căsătoriile între persoane de acelaşi sex, menţionează agenţia citată.

Activiştii pentru drepturile LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi alte minorități sexuale) sperau să crească presiunile asupra guvernului nipon în vederea reglementării drepturilor respective la nivel naţional, în condiţiile în care Japonia este singura ţară din G7 – grupul naţiunilor celor mai dezvoltate economic – care nu permite astfel de căsătorii.

author avatar
Andreea Vlad
315 afisari

2 COMENTARII

  1. Japonezii tocmai „l-au discriminat” pe gunoiul de Macron care este casatorit cu un barbat travestit in femeie…..ha ha ha….vreau sa mananc sushi cu sake…Viva Japan

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger