AcasăȘTIRI EXTERNEDecizie-bombă a CEDO: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”

Decizie-bombă a CEDO: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”

Decizie-bombă a CEDO: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), seizată de părinții copiilor cărora li s-a refuzat înscrierea la grădinițe în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinați, a estimat, joi, că vaccinarea obligatorie era „necesară într-o societate democratică”, într-o decizie a Marii Camere.

„Această hotărâre întărește posibilitatea unei obligații de vaccinare în condițiile actualei epidemii Covid-19”, a comentat Nicolas Hervieu, un jurist specializat al CEDO. Juristul, care predă la Sciences Po Paris, subliniază „marja de apreciere lăsată de instanță statelor în politica lor de vaccinare”.

Nicolas Hervieu mai observă că decizia CEDO face „constatarea unui consens general asupra efectelor benefice ale vaccinării, care nu sunt puse în cauză de efectele secundare inevitabile, câtă vreme există un control științific strict”.

Și Curtea, continuă el, susține „principiul solidarității sociale care poate justifica impunerea vaccinării tuturor, chiar și celor care se consideră mai puțin amenințați de boală, câtă vreme vine vorba de protejarea celor mai vulnerabile persoane”.

Nu încalcă respectul vieții private

În hotărârea sa, CEDO consideră că vaccinarea obligatorie a copiilor din Republica Cehă împotriva a nouă maladii (, între care difterie, tetanos, poliomielită etc.) nu constituie o încălcare a prevederilor Convenției Europene a Drepturilor Omului privind „dreptul la respectarea vieții private”.

„Politica de vaccinare urmărește obiectivele legitime de protejare a sănătății și a drepturilor celuilalt, prin aceea că îi protejează atât pe cei care primesc vaccinurile în cauză, cât și pe cei care nu pot fi vaccinați din anumite motive medicale”, subliniază CEDO, scrie Le Figaro.

Aceștia din urmă, notează instanța, sunt „tributari imunității colective pentru a se proteja împotriva bolilor contagioase grave în cauză”.

Preventiv, nu punitiv

Republica Cehă „se bucură, prin urmare, de o largă marjă de apreciere în acest context”, continuă Marea Cameră a instanței, ale cărei decizii nu pot fi atacate cu apel, considerând că „interesul superior al copiilor trebuie să primeze în toate deciziile care îi privesc”.

Astfel, în cazul în speță, dacă „neadmiterea copiilor la grădiniță a însemnat pentru ei pierderea unei oportunități cruciale de a-și dezvolta personalitatea”, „a fost vorba de o măsură preventivă mai degrabă decât una punitivă, ale cărei efecte au fost limitate în timp”, arată CEDO.

author avatar
Tudor Borcea
1.378 afisari

16 COMENTARII

  1. Ce vor vrea să ne mai impună, ăștia, mâine-poimâine? Probabil, anul și ziua morții, obligatoriu. Sau la împlinirea vârstei X. Desigur, tot în numele ” interesului general ”.

  2. Democratia a murit! Nu mai exista democratie! Uitati de ea!
    Codul de la Nuremberg (interzicerea experimentelor medicale pe oameni) a murit si el!
    Nazismul medical a renascut! Dr. Mengele este razbunat!
    Tarile semnatare ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului sunt, de azi, un imens lagar de exterminare!
    Doamne apara si pazeste!

    • Democratia!
      A existat democratie adevarata vreo data?
      Poate in Atena antica.
      Nu de drepturi colective este vorba, ci de profit. Dupa stirile care scapa pe ici, pe colo, vaccinrea va trebui refacuta periodic (un an, cel mult doi). Vaccinul Pfaiser este activ si dupa 6 luni conform unor cercetari facute de producator. Ceilalti nu dau date. Asta inseamna profituri uriase pentru producatori, forta de munca ocupata, etc. Cu toate imperfectiunile lui Astra-Zeneca va fii vaccinul pentru omul de rand. Pfaiseru-l va fii de lux.

  3. CEDO este controlata de Soros si neocomunisti, este o institutie compromisa total, ca toate institutile multinationale, care sunt controlate de aceeasi urmasi demni ai lui stalin si mao. Revenim iar la dictatura comunista bazata pe interesul colectivitatii!

  4. Hai cu viata ca in Tribes of Europa, ca nu mai e mult pana atunci, majoritatea cobailor oricum vor fi eliminati !! 🙂

  5. CEDO ,NU STII CE INSEAMNA DEMOCRATIE ?,democratie este ce vrea poporul ,NU ce cereti voi ,care faceti jocurile murdare .
    CEDO ANULEZA CONSTITUTIA ROMANIEI ?.V-au cumarat BIG FARMA ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger