AcasăȘTIRI EXTERNEDecizia luată de United Airlines, după incidentul de sâmbătă

Decizia luată de United Airlines, după incidentul de sâmbătă

avionDecizia luată de United Airlines, după incidentul de sâmbătă

Compania aeriană United Airlines a anunțat că a oprit de la zbor 24 de avioane Boeing 777 după ce unul dintre aparate a suferit o defecțiune a motorului sâmbătă.

Zborul United 328, cu destinația Honolulu, a suferit o defecțiune la motorul său din dreapta. Avionul, care transporta 231 de pasageri și 10 membri ai echipajului, a fost nevoit să se întoarcă la aeroportul din Denver. Din fericire, nu au fost raportate persoane rănite.

Resturi din avion au fost găsite împrăștiate într-o zonă rezidențială din apropiere.

Temeri privind siguranța aeronavele Boeing 777

Ca răspuns la incident, Japonia a cerut tuturor companiilor aeriene care utilizează Boeing 777 cu același motor Pratt & Whitney 4000 să evite spațiul său aerian.

Boeing a declarat că susține decizia Japoniei și a recomandat suspendarea operațiunilor tuturor avioanelor 777 cu același motor în timp ce investigațiile asupra incidentului continuă.

Producătorul spune că există în prezent 69 de Boeing 777 în serviciu în întreaga lume cu acest motor.

Potrivit Administrației Aviației Federale (FAA), United este singura companie aeriană americană care zboară astfel de avioane, celelalte fiind în Japonia și Coreea de Sud.

În total, Boeing a spus că 128 de avioane cu același motor ca și avionul din Denver ar trebui să rămână la sol, potrivit BBC.

Agenția a comandat inspecții suplimentare ale avioanelor Boeing 777 echipate cu motorul Pratt & Whitney 4000 în urma incidentului. FAA se întâlnește cu reprezentanți ai companiei care a produs motoarele și ai Boeing.

author avatar
Andreea Vlad