AcasăȘTIRI EXTERNEDecizia luată de cancelarul austriac Sebastian Kurz, după acuzațiile de corupție: „Vreau...

Decizia luată de cancelarul austriac Sebastian Kurz, după acuzațiile de corupție: „Vreau să cedez locul pentru a evita haosul”

Sebastian KurzDecizia luată de cancelarul austriac Sebastian Kurz, după acuzațiile de corupție: „Vreau să cedez locul pentru a evita haosul”

Cancelarul conservator al Austriei, Sebastian Kurz, suspectat că ar fi implicat într-un caz de corupţie, şi-a anunţat sâmbătă seară demisia din funcție.

„Ar fi iresponsabil să intrăm în luni de haos și impas”, a declarat Kurz într-o declarație în fața presei, la Viena, explicând că se retrage pentru „stabilitatea” ţării și respingând în acelaşi timp „acuzaţiile false”. „Vreau să cedez locul pentru a evita haosul”, a adăugat el, indicând totodată că îl propune pe ministrul de externe Alexander Schallenberg, un diplomat de carieră, drept succesor al său.

Este suspectat de corupție

De la anunţarea, miercuri, de către parchet a deschiderii unei anchete pentru acuzaţii de corupţie care îl vizează, Kurz a fost presat să se retragă.

Săptămâna aceasta, procurorii anticorupție austrieci au efectuat percheziții la birourile cancelarului Sebastian Kurz, ale consilierilor săi apropiați și la sediul partidului său din Viena.

Perchezițiile au fost efectuate în contextul acuzațiilor aduse lui Kurz și Partidului Popular Austriac (ÖVP), pe care îl conduce, potrivit cărora l-ar fi mituit pe Wolfgang Fellner, proprietarul unui ziar din Austria, să publice sondaje de opinie favorabile cancelarului.

Alexander Schallenberg, noul cancelar al Austriei

Kurz l-a propus ca succesor pe actualul ministru de externe Alexander Schallenberg (OeVP), care ar trebui să preia temporar cancelaria. Diplomat de carieră, acesta a devenit ministru de Externe cu mai bine de 20 de ani în urmă.

Cel mai probabil, Alexander Schallenberg nu va avea niciun fel de probleme să preia funcția de cancelar, dată fiind susținerea Partidului Popular Austriac și a Verzilor. De origine aristocrată, s-a născut la Berna în 1969, Este fiul unui diplomat care a deținut funcții de ambasador și secretar general al Ministerului Afacerilor Externe.

author avatar
Andreea Vlad
199 afisari

3 COMENTARII

  1. Ia uite domnule, tocmai ăștia care ne dădeau nouă lecții de democrație, bună purtare și legalitate? Un lucru este de remarcat: demisia de onoarea în urma acuzațiilor de corupție, cea ce politicienilor noștri le lipsește cu desăvârșire. Câțu al nostru este pușcăriaș, drogangiu și datornic dar nu-și dă demisia și nici nu recunoaște că a furat și proprietăți prin Vâlcea.

  2. Bai Kurz, adica bai nazistule imputit, degeaba cenzurati voi tot pe acolo, in fosta patrie a hitleristului ala pitik si ridicol, ca deja sunteti demult in haos, cam de 5-6 ani, de cand a-ti inceput sa acceptati muzzies si negrii de nisip fara numar !! Va meritati soarta, bai nazistilor imputiti si infumurati, acum o sa vedeti voi cume cu mania lui Dumnezeu, bai natie de atei handikapati lokomotor de gradul 3 !! Natie de cretini si idioti utili hipsterizati, de tefelisti fara numar, drakul o sa va ia pe voi, bai ametitilor tampiti !! Achtung, Achtung, das chinkie virus ist hier 🙂 Das Zyklon B Nazi Pass, bitte !! 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger