AcasăȘTIRI EXTERNEDecizia finală a Finlandei privind aderarea la NATO, după ce preşedintele Niinisto...

Decizia finală a Finlandei privind aderarea la NATO, după ce preşedintele Niinisto a vorbit cu Putin la telefon

Finlanda a anunțat oficial că dorește aderarea la NATO. Vestea a fost adusă chiar de președintele Sauli Niinisto. De asemenea, şi un consiliu guvernamental a decis că Finlanda va cere să devină membră a NATO.

Orice decizie privind aderarea unui nou stat la NATO trebuie luată prin decizie unanimă de către țările membre.

Liderii NATO trebuie să-l convingă pe Erdogan

„Aceasta este o zi istorică. O nouă epocă începe”, a declarat preşedintele Sauli Niinisto duminică. Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a spus, la rândul său, că speră că Parlamentul Findandei va confirma în următoarele zile decizia de a aplica pentru aderarea la NATO, iar aceasta se va baza pe un mandat puternic.

După cum se ştie, președintele turc Erdogan a transmis că nu este posibil ca Turcia să susțină aderarea Finlandei și Suediei la NATO, susținând că acestea găzduiesc „numeroase organizații teroriste”.

Secretarul general al NATO s-a declarat însă încrezător în privința unui consens pentru aderarea Finlandei și Suediei la alianța nord-atlantică.

Preşedintele Finlandei a vorbit la telefon cu Putin

Președintele finlandez Sauli Niinisto i-a spus telefonic președintelui rus Vladimir Putin despre planurile țării sale de a adera la NATO. Putin a răspuns că ar fi o greșeală ca Helsinki să abandoneze statutul de neutralitate și să adere la NATO.

Vladimir Putin a subliniat că abandonarea tradiției privind politica militară de neutralitate ar fi o greșeală, devreme ce nu există nicio amenințare la adresa securității Finlandei.

O astfel de shimbare în politica externă a țării ar putea avea un impact negativ asupra relațiilor ruso-finlandeze”, a transmis Kremlinul.

author avatar
Andrei Ștefan
545 afisari

3 COMENTARII

  1. Inca un pas in escaladarea conflictului, cum e posibil ca tarile baltice sa faca pasul asta chiar acuma? Mai periculor decat trimiterea de arme si trupe speciale in ucraina, rusia devine incoltita si va avea de ales intre a renunta la independenta ori sa inceapa razboi oficial cu nato

  2. Putin este, se pare, ultimul om care apără democrația și liberanismul. Apără esența umană, nu ne vrea combinați cu electonica, genomul uman trebuie să persiste!Cred că va exista un război nuclear! și cât de curând!Toți, tot mapamondul îl forțează, nu mai are încotro, o să le dea ce nu le place, nu are încotro, l-au obligat forțat!

  3. Finlanda si poponarii suedezi sint zero barat ei sint servitorii Diavolului drogat care vrea sa le vinda armament expirat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger