AcasăȘTIRI EXTERNEDe râsul suprematiștilor albi. Statuia aurită a lui Trump a fost făcută...

De râsul suprematiștilor albi. Statuia aurită a lui Trump a fost făcută în Mexic

De râsul suprematiștilor albi. Statuia aurită a lui Trump a fost făcută în Mexic

Statuia în mărime naturală a fostului președinte Donald Trump, care a fost expusă la Conferința de Acțiune Politică Conservatoare (CPAC), a fost, de fapt, realizată în Mexic, țară aflată sub criticile fostului locatar al Casei Albe.

Artistul care a realizat această  statuie, Tommy Zegan, este un expat care trăiește în Mexic. Zegan a declarat că a petrecut mai mult de șase luni făcând statuia, cu ajutorul a trei bărbați din Rosarito, Mexic.

Statuia îl înfățișează pe Donald Trump purtând pantaloni imprimați cu drapelul SUA, sandale și un sacou.  De asemenea, în mâna statuii se află o baghetă magică.

„Poartă un sacou pentru că este om de afaceri. Cravata roșie reprezintă Partidul Republican iar pantalonii scurți roșii-albi-albaștrii reprezintă faptul că este un patriot”, a declarat Zegan pentru The New York Post.

Statuia, din fibră de sticlă, a fost mutată în Tampa, Florida și vopsită înainte de a fi trimisă la conferința  CPAC ce a avut loc duminică.

Zegan a spus că, deși a votat pentru Trump la alegerile din 2016, el nu este un „mare susținător” al fostului președinte.

„Adică l-am votat pentru că nu aveam de gând să votez pentru Hillary Clinton. Așa că l-am votat, dar nu prea îmi păsa de el. Obișnuiam să mă uit la emisiunea „The Apprentice”, dar mă opream repede. M-am gândit: „Este o prostie”, a spus el.

Zegan a mai făcut o versiune de 50.000 de dolari a statuii, din oțel inoxidabil, pe care speră să o vândă cu un milion de dolari sau ca aceasta să fie instalată într-o viitoare bibliotecă prezidențială Trump.

„America First”, cu mână mexicană

Realizarea statuii lui Trump în Mexic contrastează puternic cu poziția lui Trump „America First” pe care a adoptat-o ​​în timpul candidaturii sale prezidențiale din 2016 și cu politicile pe care le-a implementat în timpul mandatului său.

În aprilie 2017, Trump a semnat un ordin executiv care promovează ideea „Buy American and Hire American” (Cumpără produse din SUA și angajează americani).

„Îi vom apăra pe lucrătorii noștri, ne vom proteja locurile de muncă și vom pune în cele din urmă America pe primul loc”, a spus atunci Trump, scrie Insider.

În iulie 2020, s-a dezvăluit că proprietățile americane ale lui Trump importau peste opt tone de mărfuri chinezești. În timpul campaniei electorale, Trump a criticat acordurile comerciale dintre Statele Unite și China.

În 2018 și 2019, a petrecut luni de zile impunând tarife Chinei într-un demers despre care experții spun că a afectat în principal afacerile americane.

Foto: Facebook

 

author avatar
Tudor Borcea
192 afisari

1 COMENTARIU

  1. Trump nu este nici un ” white supremacist ” dar asta e mai greu de priceput când ești un ziaric de un leu găurit, spălat pe creier. Cât despre Mexic, nu a avut și nu are nimic cu țara și locuitorii ei ci, cel mult, cu Administrația și borfașii (puțin spus) care tranzitează, ILEGAL, granița. Pricepi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger