AcasăȘTIRI EXTERNEDE NECREZUT! Poliția din Ottawa a furat motorina camionagiilor din „Convoiul libertății”!...

DE NECREZUT! Poliția din Ottawa a furat motorina camionagiilor din „Convoiul libertății”! (VIDEO)

DE NECREZUT! Poliția din Ottawa a furat motorina camionagiilor din „Convoiul libertății”! (VIDEO)

Poliția canadiană a anunțat luni, 7 februarie, că a „confiscat” mii de litri de combustibil și a extras un camion-cisternă din „Convoiul libertății” care paralizează centrul capitalei Canadei, Ottawa, în semn de protest față de vaccinarea anti-Covid-19 și alte măsuri sanitare.

Poliția din Ottawa a anunțat duminică că va confisca orice „materiale de sprijin”, inclusiv motorină și benzină, aduse manifestanților „Convoiului libertății” prezenți în capitala Canadei.

 

Dezamorsarea situației „prin orice mijloace”

Însă protestatarii acuză forțele de ordine de furt, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu polițiști care confiscă cisterne și alte recipiente cu combustibili.

„Încercăm să dezamorsăm situația prin orice mijloace”, a declarat șeful poliției canadiene, Peter Sloly.

Poliția a numărat 1.000 de camioane și 5.000 de demonstranți în centrul capitalei federale canadiane în weekendul din 5 și 6 februarie. O scădere în raport cu cele 3.000 de camioane și 10.000 până la 15.000 de protestatari raportate în weekendul precedent, a spus Peter Sloly.

Mii de tone de carburanți

Polițiștii au anunțat duminică seară că au ridicat „mai multe vehicule” precum și combustibil, fără a preciza cantitățile. Potrivit postului canadian CTV News , poliția a confiscat duminică 3.200 de tone de carburanți în parcarea unui stadion de baseball din Ottawa, care a servit drept bază pentru demonstranți.

Materiale filmate de protestatari arată confiscări de combustibil în fața bisericii Saint Andrew, situate la 800 de metri distanță de Parlament, în inima capitalei Ottawa, unde s-au adunat manifestanții.

De altfel, bidoanele confiscate de poliție sunt identice cu bidoanele utilizate de manifestanți în ultimele zile pentru a alimenta camioanele și alte vehicule ale „Convoiului libertății”.

Politicienii și poliția descriu situația din Ottawa drept o stare de asediu. Cu toate acestea, protestele sunt pașnice.

Trudeau, acuzat de divizarea țării

„Toate acestea trebuie să înceteze”, a spus premierul Canadei, Justin Trudeau, revenit în persoană în Camera Comunelor, după o săptămână de izolare din cauza Covid-19.

„Aceasta pandemie a fost nulă pentru toți canadienii!”, a spus el, vizibil iritat de proteste, scrie AFP. „Dar canadienii știu că singura cale de ieșire este să asculte în continuare de știință”, a adăugat el, înainte de a se confrunta cu criticile partidelor de opoziție pentru absența lui din ultimele zile.

Pentru conservatori, Trudeau este responsabil de o „diviziune nemaivăzută în țară”.

În ciuda unei situații din ce în ce mai tensionate, premierul, găzduit în prezent într-o locație nedezvăluită, nu a intervenit după demonstrațiile de weekend, lăsându-i pe miniștrii săi să facă față.

„Vestele roșii” din Canada

„Guvernul federal va răspunde”, a promis Trudeau, luni seara, fără a anunța însă noi măsuri, cerute de autoritățile orașului Ottawa.

Primarul Jim Watson a cerut luni întăriri din partea statului federal pentru a pune capăt „asediului” cu care se confruntă Ottawa și a pledat pentru trimiterea a 1.800 de ofițeri de poliție suplimentari.

Trebuie să punem capăt acestei demonstrații, dar nu o putem face singuri”, a recunoscut luni șeful poliției Peter Sloly, cerând și el „ajutor”.

Tot luni, Curtea Superioară din Ontario a ordonat protestatarilor să nu mai claxoneze. Unii locuitori au lansat o acțiune colectivă în justiție împotriva organizatorilor manifestației, pretinzând aproximativ 10 milioane de dolari canadieni (7 milioane de euro).

Protestele, care s-au extins în acest weekend în alte orașe canadiene (Toronto, Winnipeg, Quebec), amintesc de cele ale „vestelor galbene” care paralizaseră în fiecare săptămână centrul multor orașe din Franța.

 

author avatar
Tudor Borcea
803 afisari

3 COMENTARII

  1. Ii mananca in c…si pe canadienii astia ca de altfel si pe golanii din Europa care abia asteapta sa se dea in stamba,au in sange golania!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger