AcasăȘTIRI EXTERNEDe la refugiații lui Dîncu la riscul unui Kaliningrad în România!

De la refugiații lui Dîncu la riscul unui Kaliningrad în România!

Președintele Klaus Iohannis este singurul șef de stat din lume care în aceste zile le transmite cetățenilor să fie liniștiți, că totul va fi bine și primăvara sosește negreșit. Între timp, rușii au încercuit Kievul și mai au puțin până să-și trimită șalupele la gurile Dunării. Dar președintele nostru rămâne zen, nimic nu-i perturbă karma, nici măcar declarațiile periculoase făcute de Vasile Dîncu. Ministrul Apărării a scăpat porumbelul din prima zi a invaziei ruse – România e gata să primească 500.000 de refugiați din Ucraina, a zis Dîncu și imediat toate serviciile de „intelligence” din NATO au intrat în fibrilații.

O asemenea afirmație rostită cu nonșalanță de șeful Armatei arată cât diletantism guvernează peste MApN, acolo unde se presupune că strategii și consilierii ar trebui să-l atenționeze pe ministru ori de câte ori vorbește pe marginea unui subiect atât de sensibil precum cel legat de criza refugiaților ucraineni.

Azi câțiva refugiați, mâine o minoritate cu drepturi

Umanitar, România are obligația să-i ajute pe cetățenii din Ucraina care fug de frica războiului. Oamenii caută adăpost și protecție la vecini, fie noi, fie polonezii sau maghiarii. Însă, spre deosebire de Vasile Dîncu, niciun oficial de rang înalt de la Budapesta sau Varșovia nu s-a apucat să vorbească despre sute de mii de ucraineni ce vor fi primiți în Ungaria, respectiv Polonia. Atenția și mai ales discreția cu care este abordat acest subiect arată cât este de sensibil din punct de vedere al securității naționale.

„Peste 500.000 de refugiați, asta e cifra la care ne-am pregătit. Sunt multe puncte, există un plan în acest sens, pregătit în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor”, s-a repezit Dîncu să fure „blitzul” fotoreporterilor de război. Ministrul Apărării nu a vorbit niciun moment despre românii din Ținutul Herței, nu la ei a făcut referire, nicidecum, ținta sa a fost clară, o jumătate de milion de ucraineni sunt primiți la noi în țară.

Cifra este una amețitoare și ea reprezintă, cel puțin la nivelul structurilor de informații, un pericol de enclavizare. 500.000 de oameni înseamnă de două ori populația orașului Craiova, de exemplu. Sau, mai mult decât toți locuitorii marilor orașe de pe granița cu Ucraina! În scurt timp, ar deveni a doua minoritate din România, după cea maghiară. Iar de aici, deja scenariile se duc în toate direcțiile.

Budapesta, împinsă de Moscova să acționeze

Stabilirea lor în România poate însemna un risc pentru autoritățile de la București. O asemenea minoritate va avea drept la școală și educație în limba maternă, dar și drept autodeterminare pe criteriu etnic.

Și iată-ne ajunși la situația din Donbas. Sau la Kosovo și războiul de independeță în numele dreptului la autodeterminare. Pentru Moscova, ar fi o mană cerească și șansa nesperată de a lovi puternic chiar în interiorul NATO. Iar Ungaria, împinsă de Rusia, și-ar permite să exercite și mai multă presiune pentru ca UE să accepte (impună) autonomia și independența HarCovului (Diktatul de la Bruxelles, despre care se tot vorbește în secuime).

Totodată, o comunitate slavă atât de numeroasă în nordul României ar fi pentru FSB și GRU, două dintre serviciile de „intelligence” ale Federației Ruse, o adevărată pepinieră de racolări (informatori/ „conserve”).

Neobligată de nimeni, România riscă securitatea regională prin declarații și promisiune gratuite făcute de oficiali de rang înalt. „Riscăm să avem un Kaliningrad în nord, dacă deschidem granițele pentru 500.000 de refugiați”, spun surse din serviciile de informații. Asta, ca să nu mai vorbim de presiunea pusă pe bugetul țării prin asigurarea hranei și a asistenței medicale pentru ucrainenii primiți; în context, Bucureștiul încă nu a solicitat sprijin financiar de la Uniunea Europeană, așa cum, de exemplu, Grecia și Turcia au făcut-o.

Iar despre riscul ca printre refugiați să se ascundă și elemente din binecunoscuta crimă organizată ucraineană (rackeți), care s-ar putea asocia cu infractorii periculoși din România sau ar putea deveni capete de pod pentru crima organizată transfrontalieră, nici nu mai are sens să pomenim. La Cotroceni sunt alte preocupări, președintele este supărat fiindcă Putin i-a stricat planurile unui nou city-break, ceva drăguț, de început de primăvară. Pleca și Carmen într-o minivacanță acum, că tot s-a stricat vremea și e atât de urât în țară, of!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.063 afisari

16 COMENTARII

  1. REFUGIATII NU AGLOMEREAZA VAMILE DIN UNGARIA….OARE DE CE?
    IN SCHIMB PRIN VAMILE DINSPRE UCRAINA VIN INDIENI CARE CICA SUNT STUDENTI UCRAINIENI SI NU AU NICI ACTE….
    CAMERELE DE LUAT VEDERI DE PE STRAZILE DIN KIEV NU ARATA NICI O TULBURARE SAU FOC..
    TRAFIC DE MIGRANTI PE FATA…CU AUTOCARELE…SI NU UCRAINIENI ..CI INDIENI

  2. Pnl eii sunt tradatori de neam si tara.Nu uitati ca in 1907 bratianul viermanos asa numitul „erou” era ministru de interne si a ordonat sa se traga in tarani.

  3. Vai de mama noastra de politicieni ce avem , astia or sa ne bage si in razboi fara miza iar occidentalii stau si prinesc gaze si petrol rudesc sa traiasca bine!!!

  4. Articol pur și simplu stupid. Au întrat până în prezent peste cca. 75.000 de refugiați din Ucraina în România. Au ieșit 43.000 din țară spre vest, unde au rude sau sprijin. E inuman și incalificabil să cauți nod în papură mamelor disperate cu copii care vor un singur lucru: sa trăiască.
    Comantariile care „conditioneaza” dreptul la protecția vieții sunt pur și simplu idioate. La fel și articolul.

  5. La 16 ron pe zi pleaca toti in vest, de ieri s-a anuntat ca au drept la munca in orice tara UE fara nici un fel de permis de munca, timp de 3 ani de zile…. Ce sa faca la noi ?

  6. Ba,Solutie simpla,esti tenace daca stai sa numeri refugiatii care intra si ies.Esti obosit,nu ne mai spui cati sunt vaccinati? Nu mai verifici daca au masti si respecta distanta.Nu ii mai obligi sa se intepe?Idiot cu doi neuroni.

    • Ma întreb și eu de ce răspund unui dezorientat ca tine, o fac totuși, poate te luminezi în ceasul al 12-lea.
      Teza potrivit căreia suntem pe cale să ne potcovim cu o „nouă minoritate ucrainiana” este pur și simplu idioată. În esență in articol asta se spune, ceea ce este – repet – o cretinitate. E clar că situația e fluida, pe un trend de acum vizibil: pornesc la drum cei care au cuțitul la os, care încearcă să-și salveze viața lor și a copiilor lor, cei care au rude sau cunoștințe, răspândite pe între continentul. Exclusiv femei și copii. Unde România e țară de tranzit, nu de destinație. Și unde trebuie să fim umani.

      • Nenea autorul deși folosește un nume englezit tot promovează așa subtile teze rusești de multa vreme. Război în Ucraina, moare lumea acolo, da stai cum e cu românii oprimati. Whataboutism de cea mai joasă speță. Adică mă înțelegi, sunt Nicholas nu Nikolay și deci sunt obiectiv, ia vezi aici cum nu fac propaganda rusă.
        Iar bătaia asta de joc continua la adresa autorităților române e menită să scadă încrederea în stat, și prin comparație să îl promoveze pe tătucul criminal din Kremlin, om de altfel hotărât.
        Singurul răspuns e un cuvânt de trei litere, sau altul… Urmat de block.

  7. Păi că veni vorba: nu ar fi mai simplu să ne luăm înapoi pământurile furate? Ar avea unde sta și refugiații…

  8. Bai Dancule, bai ganditorule de la Sluj Napoca, esti un imbecil irecuperabil, mai bine mergi inapoi in Lagar Napoca, ca oricum a inchis pitikul de acolo toate strazile, o sa te simti ca in Ukro-na-zia, bai agariciule !! Oricum, pe cine draku intereseaza ce mai aberereaza si delireaza porkusorul de lapte Dancu, cnad e acolo marele maresal de karton Maciuca, ala nici hau-hau nu mai zice in presa lor nazista de stat nazist de la Bukale, ca sa nu vina rusnacii peste el, si sa zica atunci miau-miau !! Ha ha ha 🙂 Bai, vedeti ca deja toti tefelistii si toti trotinetistii si-au facut deja bagajele, numai asteapta sa vada cand vin rusnacii in drumetie si prin micuta colonie esuata semi-bananiera de la Bukale, in ziua aceea cu toii vor fi prinsi de rotile avioanelor, ca ratatii aia din Afghanistan !! Sa vedrti voi cum se elibereaza Transilvania pe loc, toti ungurii de acolo o vor sterge in Ungaria, ca au la cine sa mearga, toti au rude pe acolo, dar dintre romanasi nu stim cati o sa fie primiti, cam multi sigur nu !! Ha ha ha 🙂 Tik-tak, Tik-tak, bai Dancule, vin rusnacii si te musca de kurkubeu, bai nazistule ipocrit, dar Plandemia voastra cu genocidul vostru din spitalele Spylent Green s-au evaporat si ele, bai rahatule cu ochi ? Vezi ca te apropii de streang, sau streangul de tine !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger