Cauta

De ce țările G7 vor pierde 5 miliarde de dolari pe an

Criza climatică va micșora economiile țărilor bogate de două ori mai mult decât Covid-19

Țările G7 vor pierde 5 miliarde de dolari pe an până în 2050 dacă temperaturile cresc cu 2,6 grade Celsius.

Economiile națiunilor dezvoltate se vor micșora de două ori mai mult decât au făcut-o în criza Covid-19 dacă nu reușesc să abordeze creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră, potrivit cercetărilor de la Oxfam și firma de asigurări Swiss Re.

Țările G7 – cele mai mari economii industrializate din lume – vor pierde 8,5% din PIB pe an, sau 5 miliarde de dolari, în termen de 30 de ani dacă temperaturile cresc cu 2,6 Celsius – așa cum estimează rapoartele guvernamentale din întreaga lume.

Economiile G7 s-au contractat  cu 4% în timpul pandemiei, dar, potrivit The Guardian, “suferința unei crize climatice” ar duce la pierderi duble.

Alte țări vor fi afectate mult mai rău, inclusiv India, a cărei economie se va micșora cu un sfert din cauza creșterii temperaturii, în timp ce Australia va suferi o pierdere de 12,5% a producției, iar Coreea de Sud va pierde aproape o zecime din potențialul său economic.

Liderii țărilor G7 – Marea Britanie, SUA, Japonia, Canada, Franța, Germania, Italia – și UE se vor întălni vineri la Cornwall  pentru a discuta despre economia globală, vaccinurile Covid-19, impozitele pe afaceri și criza climatică.

“Schimbările climatice reprezintă primul risc pe termen lung pentru economia globală și a rămâne acolo unde suntem nu este o opțiune – avem nevoie de mai multe progrese până la G7. Asta înseamnă nu doar obligații privind reducerea CO2 ci și ajutorarea țărilor în curs de dezvoltare”, a declarat Jerome Haegeli, economist-șef al grupului Swiss Re.

Asigurătorul a constatat că politicile și angajamentele guvernelor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră sunt încă inadecvate pentru a îndeplini obiectivele acordului cliamatic de la Paris, de a limita încălzirea globală la mult sub 2 grade Celsius.

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version