AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce se consideră Macron un pierzător, deşi a câştigat alegerile prezidenţiale...

De ce se consideră Macron un pierzător, deşi a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa

Franța strange șurubul. Nevaccinații, excluși din restaurante, trenuri sau avioane, chiar cu test negativ

Președintele în funcție, Emmanuel Macron, a reușit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze în fața candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen.

Numărătoarea oficială a voturilor s-a încheiat. Astfel, Emmanuel Macron a câștigat scrutinul care îi aduce al doilea mandat de președinte cu 58,55% din voturi, iar contracandidata sa, Marine Le Pen, a obținut 41,45% din voturi.

Macron se consideră „răul mai mic”

Emmanuel Macron a declarat că votul alegătorilor care au ales să blocheze Adunarea Naţională îl obligă în anii ce vor urma şi a afirmat că va fi preşedintele tuturor.

Ştiu că mulţi din compatrioţii noştri m-au votat astăzi nu pentru a susţine ideile pe care eu le susţin, ci pentru a le bloca pe cele de extremă dreapta. Vreau să le mulţumesc şi ştiu că am o datorie faţă de ei în anii ce vor veni.

Va trebui să fim binevoitori şi respectuoşi pentru că ţara noastră este împovărată de atâtea îndoieli, de atât de multe diviziuni.Nimeni nu va fi lăsat pe marginea drumului. Va depinde de noi să lucrăm împreună pentru a realiza această unitate care ne va permite să trăim vieţi mai fericite în Franţa. Anii care vor urma cu siguranţă nu vor fi liniştiţi, dar vor fi istorici„, a spus Macron.

„Nu mai sunt candidatul unei tabere, ci preşedintele tuturor”, a afirmat Emmanuel Macron.

author avatar
Andrei Ștefan