AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce riscul de dezastru nuclear, în Ucraina, este mai mare decât...

De ce riscul de dezastru nuclear, în Ucraina, este mai mare decât oricând. Ruşii sabotează centrala Zaporojia

Pe mâna cui încape cea mai mare centrală nucleară din Europa?/ Anunț de ultimă oră al Kremlinului

Experţii în zona nucleară au atras atenţia că acţiunile pe care ruşii le inteprind la centrala Zaporojia pot determina un dezastru.

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), organismul ONU de monitorizare nucleară, a declarat că este „extrem de îngrijorat” de informațiile care vorbesc despre bombardamente în zona sitului celei mai mari centrale nucleare din Europa, după ce Ucraina a afirmat că părți ale instalației centralei au fost „grav avariate” de loviturile militare rusești.

Centrala, sub controlul Rusiei

Centrala nucleară Zaporojia din Ucraina este sub controlul Rusiei încă din luna martie, iar Kievul acuză forțele rusești că inițiază din perimetrul centralei atacuri cu rachete asupra zonelor civile, folosindu-se de o „tactică a terorii”.

Personalul ucrainean al centralei – păstrat de ocupantul rus – trebuie să își poată îndeplini sarcinile importante „fără amenințări sau presiuni”, spune șeful AIEA, cerând rușilor să permită agenției ONU să ofere sprijin tehnic.

Ar putea apărea scurgeri radioactive

Operatorul centralei din Zaporojia a declarat că atacurile cu rachete rusești au forțat închiderea unei unități, adăugând că există riscul unor scurgeri radioactive.

Loviturile „au provocat un risc serios pentru funcționarea sigură a centralei”, a scris operatorul Energoatom pe Telegram.

author avatar
Andrei Ștefan
427 afisari

6 COMENTARII

  1. Cine este prostul care crede ca rusii au bombardat pe acolo? Ucrainienii au facut-o, nu eexista niciun motiv pt ca rusii sa isi dea foc la valiza singuri.
    Dar chiar atat de prosti ne cred?
    Tampiti chiar?
    M-am saturat de minciunile ucrainienilor si ale UK+US.
    De aia o sa piarda tot, ca s-a saturat Planeta de minciunile lor, de operatiunile false flag si minciuni , fac ei si dau vina pe altii.
    De crimele facute, de tot.
    S-a saturat tot Globul de minciunile lor, se aude???? Se aude bine?
    Africa s-a saturat de vestici si ii dau afara sau incearca sa ii dea afara din Burkina Faso si de peste tot. Africanii nu mai suporta vesticii din Europa, asiaticii nu mai suporta sa fie umiliti de uk si prietenii, america de sud nu stiu ce face dar nici ei nu sunt pro -ue us uk, in caraibe isi tot cer banii inapoi de la uk pentru trecutul colonial samd.
    Gata, s-a saturat planeta de UK, de Franta ca si colonizatori. De albi, bine ca nu ne pun si pe noi din EE in aceeasi oala ca noi suntem exact ca statele africane in neo colonialism, dar fix la fel. Si ca Libia, ne-au omorat patriotul si au distrus tara.
    Nu imi pasa ce face Rusia, vreau ca noi sa ne luam teritoriile inapoi de la Ucraina si in rest intre ei sa faca bors ce or vrea, dar ai nosti joaca interesul black rock si a vanguard, nu al Romaniei! Distrug tara in continuare.
    Sa faca bors ucraina cu rusia, sa faca ei intre ei ce vor, noi nu trebuie decat sa ne intereseze despre interesul nostru national si sa ne recastigam teritoriile pierdut tot din cauza unor decizii tampite ale altor politicieni.
    Stalin ne-a dat noua Transilvania ca am intors armele, altfel, ”aliatii” o dadeau deja ungurilor!!!!
    Se aude pe undeva? Acum ungurii sunt cu cine trebuie, cu Rusia, noi ca prostii stam de partea care nu trebuie, de partea alora care vor pierde tot! Zici ca avem sindromul stotckholm, ne iubim tortionarii, pe aia care ne-au distrus tara si au dislocat pe vreme de pace 6 milioane de romani dintre care milioane lucreaza pe ogoare si spala la dos batranii altora in loc sa aiba un venit decent la ei in tara si sa aiba grija de bunicii si de parintii lor, acestia mor singuri!

  2. 😂😂😂 din nou prostul satului Andrei vrea sa ne prosteasca. Cat de oaie proasta sa fi sa crezi ca rușii ce si au format unitate militară in incinta pentru a nu fi bombardați, isi bombardează propria armata? Sau un actoraș drogat ca sa creeze un conflict international ar face orice ca sa cada vina pe ruși si sa se intervină la nivel de NATO. Ati mai auzit ceva de avionul malaezian doborât deasupra Ucrainei? Cand au inceput rezultatele anchetei sa duca spre Ucraina, nu se mai aude nimic. Ba e clar ca rușii nu sunt niste sfinți, dar nu ii duce la disperare ca te trezesti cu ei in casa

  3. Ucrainienii se autobombardează cu rachete dacă tot nu mai este centrala lor iar rușii, noii stăpâni, sabotează aruncănd cu saboți, după exemplul babei cu castraveți!
    Bă idiotule de AS care ești tu prost, crezi că toată lumea este tâmpită că tine să-și spargă singuri ferestrele ca să iasă „curentul” pe geam pe criza asta de penurie ?

  4. Jurnalist de k.a.kat acest stefan andrei! Cum s-ar zice rusii se bombardeaza singuri dupa ce au capturat centrala!! Mai rar asa prost!! Ma bucur ca vad comentarii in care baietii isi dau seama de manipualrile acestor neterminati de jurnalisti inepti

  5. UKROPII NEONAZISTI LOVESC CENTRALA NUCLEARA CU RACHETELE LIVRATE DE AMERLORCI….LA CAT DE RETARDATI SUNT ZELENSKI&COMP. NU TREBUIE SA TE ASTEPTI LA RATIUNE SI INTELIGENTA….

  6. Ziarele au lins dintotdeuana la cour lichelele politicii. Asa li se dicteaza. Isi slujesc stapanii si minciuna. Asa i-a invatat scoala, asa se fac banii. Ati vazut ziaristi saraci?
    E sarac ala care le fabrica hartia!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger