AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce renunţă Moscova la litera "Z", un simbol al războiului. La...

De ce renunţă Moscova la litera „Z”, un simbol al războiului. La fel se întâmplă şi la Sank Petersburg, Novosibirsk și Kirov

De ce renunţă Moscova la litera "Z", un simbol al războiului. La fel se întâmplă şi la Sank Petersburg, Novosibirsk și Kirov

Litera „Z”, cea care a fost un simbol al războiului pornit de Rusia în Ucraina, în data de 24 februarie, începe, uşor-uşor, să dispară de la instituţiile din Moscova.

Se pare că inspectorii primăriei din Moscova au ordonat să dea jos un banner pro-război de la sediul unui partid politic din capitala rusă.

Nimic nu mai aminteşte de război la Moscova

Oficialii ruşi susţin că în prezent, „nimic nu îți mai amintește de război în Moscova”. Întâmplări similiare au fost relatate de presa locală din Sank Petersburg, Novosibirsk și Kirov.

Reamintim că litera „Z” a fost folosită în timpul a numeroase manifestații pro-război, ajungând să fie afișată inclusiv pe clădiri publice, în vitrinele magazinelor, tricouri sau ca decorațiune pe torturi. Unele țări aliate Ucrainei au interzis afișarea sa în spații publice.

Ce înseamnă „Z”-ul de pe tancuri?

Mai multe voci susțin că, în principal, este un semn pentru ca tancurile ruse să nu se atace între ele.

Se pare că forțele ruse din apropierea graniței desenează marcaje pe vehicule, în acest caz „Z”, pentru a identifica diferite forțe operaționale sau eșaloane”, a transmis pe Twitter Rob Lee, analist militar la King’s College din Londra.

Litera „Z” ar fi folosită de către ruși și pentru a-și arăta susținerea pentru liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a decis invadarea Ucrainei.

author avatar
Andrei Ștefan
638 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger