AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce racheta cu care a zburat Jeff Bezos seamănă cu un...

De ce racheta cu care a zburat Jeff Bezos seamănă cu un penis

Forma falică a rachetei cu care șeful Amazon și-a îndeplinit moftul spatial nu a scăpat nimănui.

Asemănarea rachetei New Shepard cu un penis este atât de frapantă încât l-a inspirat pe actorul, comicul și producătorul de televiziune American John Steward să scrie o schiță pentru a-și anunța următoarea emisiune pe Apple TV +, „The Problem With Jon Stewart”.

Formă predestinată

Pentru a înțelege de ce racheta lui Jeff Bezos seamănă cu gigant organ sexual masculin, Slate a decis să-l consulte pe Daniel Ramspacher, inginer aerospațial la Goddard Space Center de la NASA.

Specialistul a acceptat, cu condiția de a se preciza că nu vorbește în numele angajatorului. În primul rând, există o serie de mulțime de motive pentru asta, a apreciat Ramspacher. „Majoritatea rachetelor au oricum o formă falică”, din rațiuni practice și aerodinamice.

„Pentru racheta New Shepard, în special, au adoptat abordarea aproape tuturor programelor spațiale comerciale, unde rachetele merg suborbital. Nu intră pe orbită complet, cum se făcea la NASA în anii 1960. Prin urmare, racheta este relativ mică. Tot ceea ce se face în sectorul nostru se bazează mai mult sau mai puțin pe ceea ce s-a făcut înainte. Cum am făcut-o înainte? Ce putem schimba? Cum am putea reduce riscurile sau reduce costurile? De aceea această rachetă este … așa”, a declarat el.

De la capsulă se trage totul

Specialistul a evitat să spună dacă există o istorie a formelor în domeniul rachetelor care a condus la cum arată racheta lui Bezos.

„În acest caz, este o rachetă specială, New Shepard. Racheta New Glenn, care va fi viitorul lansator, este mult mai mare și a fost concepută specific pentru capsula care am putut-o vedea în vârful rachetei New Shepard” și care-i accentuează forma de penis, a precizat Ramspacher.

Dacă „capul” rachetei lui Bezos este mai mare, este tocmai pentru că următoarea versiune a lansatorului, a rachetei, va fi mai largă, a explicat el. „Dacă priviți o rachetă, veți realiza că este alcătuită din mai multe containere stivuite unul peste celălalt și având motoare la bază. Știind că nu vor merge pe orbită, au decis dimensiunea containerelor în consecință, rezultând un diametru relativ mic. Capsula, pe de altă parte, a fost proiectată în raport cu următoarea serie de rachete. Voiau doar ca containerele să nu fie prea mari”.

Deci au redus diametrul rachetei fără a schimba dimensiunea capsulei din partea de sus și asta i-a dat această formă caracteristică. „Din păcate, da”, a recunoscut inginerul.

Cea mai falică rachetă pe care o puteți vedea

Întrebat ce sfat i-ar da lui Jeff Bezos pentru a doua etapă a proiectului său, racheta New Glenn sau un alt lansator, „mai falic”, Daniel Ramspacher a răspuns: „Nu voi face asta. După părerea mea, ar complica lucrurile pentru el”.

În privința viitorului formelor rachetelor, el a precizat că, în opinia sa, ele vor semăna din ce în ce mai mult cu niște tuburi subțiri. „După părerea mea, New Shepard este cea mai falică rachetă pe care o puteți vedea în toată viața”.

Întrebat dacă, în domeniul spatial, Jeff Bezos va rămâne omul care a construit o rachetă care seamănă cel mai mult cu un penis, Daniel Ramspacher  a răspuns: „Nu cred. Să sperăm că va face călătoriile spațiale puțin mai accesibile, mai ușoare și mai ieftine”.

 

author avatar
Tudor Borcea
982 afisari

4 COMENTARII

  1. Pai Bezos, adica vakarul asta american dus cu pluta in spatiu, adica chelul asta tot ca o pwula mare arata, ordinarul ipocrit, dupa ce ca e un criminal de 2 dolari, mai si semnalizeaza !! Bai Bezos, data viitoare speram sa ramai de tot in spatiu, blocat acolo pentru totdeauna, nu mai e nevoie sa vii inapi, bai ciumpalakule de trepadus koklit !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger