AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce nu poartă mască în public Angela Merkel. Răspunsul tranșant pe...

De ce nu poartă mască în public Angela Merkel. Răspunsul tranșant pe care l-a oferit: „Nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături”

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel rareori a fost văzut purtând mască de protecție, deși își îndeamnă cetățenii să o facă, pentru a se proteja de coronavirus.

Întrebată de jurnaliştii prezenți la întâlnirea sa cu preşedintele francez Emmanuel Macron de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască, Angela Merkel a răspuns în stilul ei caracteristic.

„Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm”, a răspuns cancelarul german.

„Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături”, a spus ea zâmbind.

Angela Merkel a dat noi asigurări că respectă regulile recomandate de Institutul Robert Koch, centrul de control al bolilor din Germania, şi a adăugat: „Vor fi şi alte ocazii când voi purta cu siguranţă mască”.

Popularitatea lui Merkel a crescut datorită modului în care a gestionat criza coronavirusului, căreia Germania i-a rezistat ​​mult mai bine decât majoritatea vecinilor europeni, datorită testării pe scară largă, a unui sistem puternic de asistență medicală și a pachetelor masive de salvare a economiei.

author avatar
Andreea Vlad
180 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger