AcasăȘTIRI EXTERNE„De ce nu-i expulzăm pe migranți?” Fostul șef al informațiilor germane atacă...

„De ce nu-i expulzăm pe migranți?” Fostul șef al informațiilor germane atacă politica lui Merkel

„De ce nu-i expulzăm pe migranți?” Fostul șef al informațiilor germane atacă politica lui Merkel

Politica migratorie a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, este „fatală” iar țara se află „într-un declin politic și economic”, este de părere fostul șef serviciului de informații interne, Hans-Georg Maassen.

Hans-Georg Maassen (58 de ani) , care a condus Oficiul Federal pentru Protecția Constituției (BfV), adică serviciul german de informații interne, a acordat un interviu tabloidului britanic Daily Mail, în care critică decizia Angelei Merkel de a deschide frontierele țării imigranților.

Ospitalitatea germanilor, răsplătită cu cuțitul

Maassen a afirmat că germanii „nu pot să înțeleagă de ce din ce în ce mai mulți imigranți intră în țară chiar dacă, în mod evident, nu au drept de azil”.

Comentariile sale vin după ce un imigrant din Somalia, care a intrat în Germania ca refugiat, în 2015, a ucis cu cuțitul trei persoane, strigând „Allahu Akbar”, înainte de a fi ucis de poliția din Wurtzburg.

„De ce nu-i expulzăm pe acești oameni”, a întrebat Maassen. Mai presus de toate, fostul șef al serviciilor de informații insistă asupra inconsecvenței politicienilor germani, care dau impresia că acceptă „pur și simplu faptul că oamenii de aici sunt victimele acestor migranți”, scrie Valeurs Actuelles.

CDU a devenit un fel de „fan club Merkel”

Iar printre cei responsabili de „acest declin politic și economic german”, fostul oficial, demis de Angela Merkel în 2018, indică în special partidul lui Merkel, CDU. „Partidul a suferit în mod clar de multe neajunsuri în ultimii 20 de ani”, regretă Maassen, care critică faptul că Uniunea Creștin Democrată a devenit „un fel de fan club” interesat doar de realegerile succesive ale Angelei Merkel.

„Vrem ca Merkel să fie realeasă”, dar adevărata substanță politică și programatică a dispărut”, spune Maassen.

Atacurile acestuia împotriva cancelarului Germaniei nu pică însă întâmplător. Candidat al CDU în landul Turingia (centrul țării), la alegerile din 26 septembrie care vor desemna succesorul Angelei Merkel, fostul șef al informațiilor speră să fie ales și să încarneze aripa dreaptă a CDU în viitor.

author avatar
Tudor Borcea
394 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nimic de mirare. Sa ne amintim ca in anul 2015, Merkel declara ca Germania sau UE, nu prea a fost clara in mesaj, este gata sa primeasca 1 milion de migranti ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger