AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce le arde italienilor de pavilioane desenate cu flori, când pandemia...

De ce le arde italienilor de pavilioane desenate cu flori, când pandemia e necruţătoare? Iată explicaţia!

ItaliaDe ce le arde italienilor de pavilioane desenate cu flori, când pandemia e necruţătoare? Iată explicaţia!

Autorităţile din Italia pregătesc temeinic campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Dar şi ei, ca şi noi, de fapt, se confruntă cu un val de sceptici, care contestă imunizarea în masă.

De aceea, italienii au demarat o campanie de conştientizare şi de promovare a importanţei imunizării. Această acţiune cuprinde şi producerea unor corturi desenate cu flori.

Foarte multe pavilioane de vaccinare din lemn, împodobite cu o grafică florală, vor fi instalate în întreaga Italie începând din ianuarie, când demarează campania de vaccinare anti-COVID.

De ce logo cu o floare?

Designul pentru aceste pavilioane de vaccinare a fost creat de echipa arhitectulului Stefano Boeri, cel căruia i-a fost încredințată misiunea de a crea un logo și o identitate vizuală pentru campania de vaccinare. Simbolul floral sugerează regenerarea, a explicat arhitectul.

Pavilioanele vor avea imprimat pe partea exterioară simbolul unei primule, o floare timpurie de primăvară. Boeri a explicat că această arhitectură a fost concepută ca un „simbol al seninătății și regenerării”.

Ce vor cuprinde aceste pavilioane?

Corturile gândite de italieni vor cuprinde zone de servicii (toalete, vestiare, facilități de stocare) pentru cadrele medicale care vor lucra aici la vaccinarea populației.

Aceste pavilioane vor putea fi apoi dezasamblate și refolosite oriunde. În plus, structura își va autogenera energia, prin intermediul unor panouri solare amplasate pe acoperiș, care va furniza suficientă electricitate pentru funcționarea întregului pavilion.

Vaccinarea va fi un act de responsabilitate civică, de dragoste față de ceilalți și de redescoperire a vieții. Dacă acest virus ne-a închis în spitale și în case, vaccinul ne va aduce înapoi în contact cu viața și cu natura care ne înconjoară”, a explicat Stefano Boeri care este mesajul transmis prin această grafică special concepută.

65.800 de oameni au murit în Italia din cauza COVID-19

Italia a avut, până acum, peste 65.800 de decese din cauza coronavirsului, fiind țara europeană care a plătit cel mai greu tribut în pandemie.

Vocile antivacciniste din Italia îi îngrijorează pe oamenii de știință de mai mulți ani. În 2018, guvernul a suspendat vaccinările obligatorii pentru școlarii italieni.

author avatar
Andrei Ștefan
368 afisari

4 COMENTARII

  1. Pentru ca e mafie.
    Asa vedem ca oameni ca Bica, Savulescu sau Iorgulescu sunt rejudecati la ei dupa o sentinta romaneasca, iar mafiotii lor sunt imediat trimisi! La noi in oras le-a dat mafiotii in 24 de ore prostavanii procurori iar blocurile imobiliarele si afacerea cu tot cu bani statului Italian mafiot… Cam asta i Uie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger