AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce James Bond nu folosește un iPhone

De ce James Bond nu folosește un iPhone

De ce James Bond nu folosește un iPhone

În „No Time to Die”, cel mai nou film din seria James Bond, agentul 007 este însoțit de o serie de branduri care au orchestrat plasare a produselor. Printre acestea, ceasuri Omega, șampanie Bollinger și bascheți Adidas.

Dar unul dintre cele mai mari contracte este cel al Nokia, care ar fi plătit „scump” pentru a servi drept referință pentru celebrul agent secret britanic.

Banii dau semnalul la telefon

Nu mai puțin de trei modele diferite au trecut în mâinile acestuia din urmă în timpul filmului: Nokia 3310, Nokia 7.2 și Nokia 8.3 5G, ultimul model lansat în octombrie 2020.

Potrivit Apple InsiderApple ar preferat să aibă telefoanele sale în mâinile actorului Daniel Craig și ale regizorului de film Sam Mendes, care s-au opus însă utilizării de către Bond a smartphone-urilor Sony sau Samsung Android în „Spectre”, lansat în 2015. Deoarece James Bond folosește doar „ce este mai bun“ , și că telefoanele Sony „nu sunt cele mai bune”. Ploile de dolari oferite de cele două mărci au primat în cele din urmă.

Dar ar fi modelele Apple într-adevăr o alegere mai bună pentru James Bond decât cele care folosesc sistemul Android? Brandul se mândrește cu oferirea celor mai bune protecții în ceea ce privește confidențialitatea, refuzând chiar să colaboreze cu FBI în cazuri de terorism.

Cu excepția faptului că, după cum s-a explicat în Forbes, șeful companiei de securitate Avira, Travis Witteveen, „utilizatorii de iPhone sunt încă afectați zilnic de o multitudine de amenințări digitale”, scrie Slate.

Spionul care iubea gadgeturile

Aplicațiile descărcate din magazinul Apple vă pot urmări oricum doresc, iar iOS nu este imun la faliile de securitate, a spus Travis Witteveen. „Cercetătorii în domeniul securității cibernetice au raportat că multe dintre vulnerabilitățile Apple nu sunt corectate și că porțiuni mari de cod iOS au fost lăsate neatinse de ani de zile”, a adăugat el.

În plus, după cum subliniază Wired, scandalul Pegasus, în care au fost spionați mai mulți șefi de stat (inclusiv Emmanuel Macron), a arătat că nici un model nu este cu adevărat infailibil. O modalitate de a limita riscul ar fi utilizarea unui telefon mobil simplu, fără acces la internet, dar asta l-ar împiedica James Bond să aibă acces la cele mai recente aplicații inventate de Q, care conduce secțiunea de tehnologie a MI6 și furnizează agenților gadgeturi.

În cele din urmă, milioanele de dolari cheltuiți de mărci pentru a fi folosite de Bond nu par să ofere o rentabilitate mare a investiției. Cota de piață a telefoanelor Nokia sau Sony rămâne mică, în timp ce Apple ocupă încă locul 2 în acest sector, cu o cotă de piață de 14,1% în prima jumătate a anului 2021.

author avatar
Tudor Borcea
2.966 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca Jimi foloseste modelele comerciale e mancat din apel. El trebuie sa foloseasca telefoane unicat criptate doar prin legatura secreta prin satelit militar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger