AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce autorităţile din SUA au blocat descărcarea unei nave cu grâu...

De ce autorităţile din SUA au blocat descărcarea unei nave cu grâu din Polonia

Vameşii americani au oprit o navă încărcată cu grâu polonez în Portul Houston, o decizie care ar putea da naştere la tensiuni cu Uniunea Europeană.

Nava Yochow care transportă o cantitate de aproximativ 30.000 de tone de grâu din Polonia este împiedicată să îşi descarce încărcătura în Portul Houston. Vameşii americani şi-au motivat decizia printr-o posibilă contaminare cu porumb.

Americanii au reluat achiziţiile de grâu european

SUA au fost nevoite să reia achiziţiile de grâu european după ce seceta a dus la majorarea preţurilor pe piaţa locală.

Chiar dacă există suficiente cantităţi de grâu american pentru a-i aproviziona pe producătorii locali de făină, este mai ieftin să aduci cereale din Polonia decât să le transporţi din Midwest-ul american spre locuri precum Texas sau Florida.

Nava Yochow a plecat din Polonia în data de 13 iulie şi a ajuns în Portul Houston în data de 6 august.

Datele UE mai arată că sunt alte două nave, una care transportă aproximativ 29.000 de tone de grâu şi alta cu o încărcătură de 33.000 de tone, care au plecat din Polonia spre SUA în luna iulie.

764 afisari

6 COMENTARII

    • Graul d la ukropi este almunor firme amerigane 3 la număr.Si de aia e focu’ la ei să-l vanză-n Romania,UE,etc.,inclusiv in state la ei.Nu e grâu polsky,doar vaporul e sub pavilion polack.

  1. Au inceput sa faca amerlicanii sicane polonezilor, pentru ca acestia au interzis importul cerealelor amerlicane din ucraina?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Interlopul Edy Power l-a transformat, cu 9.200 euro, în valetul personal pe gardianul care îl păzea în arest. ŞOC cum s-a aflat totul!

Avea mulţi bani, dar nu şi libertate. Este povestea lui Eduard Ivan, zis Edy Power, ajuns în arestul Poliţiei Capitalei anul trecut.Capetele de acuzare?...

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...