AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce a primit Silvio Berlusconi INTERZIS la summitul PPE!

De ce a primit Silvio Berlusconi INTERZIS la summitul PPE!

silvio berlusconiDe ce a primit Silvio Berlusconi INTERZIS la summitul PPE!

Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei, a primit interzis la summitul PPE, de la Roma. De la cine? De la medici. Doctorii l-au sfătuit pe omul de afaceri să participe la acest eveniment via skype.

Berlusconi nu va fi la summitul Partidului Popular European, aflat în desfășurare la Roma. „Mâine Berlusconi va vorbi cu Partidul Popular European, medicii l-au sfătuit să nu vină, să nu se miște, așa că va exista doar un contact video”, a explicat vicepreședintele PPE și coordonatorul Forza Italia, Antonio Tajani.

Silvio Berlusconi, grave probleme de sănătate

Miliardarul italian a fost spitalizat, în urmă cu 3 săptămâni, pentru investigaţii amănunţite. Berlusconi a fost internat şi externat de mai multe ori anul acesta în urma infecţiei cu SARS-CoV-2 care a generat complicaţii. El a contractat boala în septembrie anul trecut, când a fost spitalizat 11 zile.

Fostul premier a dominat viaţa publică italiană timp de mai multe decenii şi este acum membru al Parlamentului European din partea partidului său, Forza Italia.
În ultimii ani a prezentat mai multe probleme de sănătate, în 2016 fiind operat pe cord deschis.

A refuzat o expertiză psihiatrică

Berlusconi a refuzat, joi, să se supună unei expertize psihiatrice în cadrul unui proces penal, considerând măsura umilitoare date fiind meritele sale.

Un tribunal din Milano a decis miercuri să dea un termen de 45 de zile unui număr de trei experţi, printre care şi un psihiatru, pentru a evalua dacă starea de sănătate a fostului şef al guvernului, în vârstă de 84 de ani, îi permite sau nu să participe la acest proces, a afirmat avocatul său.

Acest proces, supranumit Ruby-ter, este un nou capitol din scandalul „Rubygate” şi al faimoaselor petreceri „bunga-bunga” pe care Silvio Berlusconi le organiza şi la care participau femei tinere plătite pentru serviciile lor, în vila sa luxoasă din împrejurimile oraşului Milano.

În acest dosar, Berlusconi şi alte 28 de persoane sunt urmărite penal pentru incitarea martorilor la declaraţii false şi mărturie falsă.

 

author avatar
Andrei Ștefan