AcasăȘTIRI EXTERNEDe ce a început Zelenski să dea AFARĂ lideri ucraineni, în stânga...

De ce a început Zelenski să dea AFARĂ lideri ucraineni, în stânga şi-n dreapta? Cine e în spatele acestor decizii

Volodimir Zelenski joacă foarte dur, în ultimele săptămâni. Cu prorpiii lui oameni. Care au fost de încredere, dar pe care acum îi consideră, probabil, trădători. Aşa se explică epurările de la Kiev.

Numai că preşedintele Ucrainei nu ia de unul singur aceste decizii.

Statele Unite, în spatele concedierilor

Volodimir Zelenski și-a concediat, de exemplu, șeful serviciului de securitate pentru a investiga acuzațiile de trădare SBU și l-a demis pe procurorul șef și pe alți oficiali – toate în timp ce o congresmană americană îi cere președintelui Joe Biden să-l investigheze pe șeful de cabinet al lui Zelenski pentru presupusele legături cu Rusia.

Statele Unite au cerut marţi Ucrainei să aleagă un procuror general credibil care să-l înlocuiască pe cel demis recent, cerând eforturi reînnoite pentru lupta împotriva corupţiei, în contextul în care Kievul încearcă să prevină atacurile ruseşti,.

Ne alăturăm poporului ucrainean pentru a sublinia importanţa unei numiri transparente a unui nou procuror general, cu înaltă calificare şi cu adevărat independent”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Instabilitate și discordie în Ucraina

Rușii și ucrainenii care stau unul lângă altul nu pot să nu îți evoce posibilitățile unui tratat de pace.

Demiterile de la Kiev par să indice un grad de instabilitate și discordie în Ucraina, creând posibilitatea, oricât de îndepărtată, să se facă noi considerații care ar putea duce la un fel de înțelegere mai mare.

Există o șansă ca epurările să fi fost un eveniment minor, care să se ridice la puțin mai mult decât mașinație politică internă.

Mai probabil este că războiul a creat tensiune și risc la cele mai înalte niveluri de autoritate. Provocarea imediată pentru Ucraina este să limiteze problema înainte ca aceasta să afecteze armata.

author avatar
Andrei Ștefan
1.611 afisari

9 COMENTARII

  1. COCAINA MEEEAAA! UN ACTOR GRABIT! PREA GRABIT CA SA ISI INTELEAGA PROPRIUL ROL…CEL MAI JEGOS MINCINOS SI LICHEA ORDINARA CARE S-A PLODIT VREODATA PE PAMANTUL UCRAINEI DE AZI…NICI VIERMII NU O SA MUSTE DIN EL CAND VA FI IN PAMANT…UN ACTOR GRABIT…FARA VIATA…FARA SUFLET…CREZAND CA ACEST ROL IL VA PROPULSA PE ACOPERISUL LUMII…

    ATAT DE PROST..ATAT DE IDIOT..FARA SA INTELEAGA SPIRITUL POPORULUI SLAV: CAND IUBESTE, IUBESTE! CAND URASTE, URASTE! CAND LUPTA, LUPTA! NU SE AMESTECA CU STRAINII DECAT DACA E O STRICACIUNE! ACTORAS DE 2 PARALE CARE E CA UN GREIERE…CANTA O VARA SI O SA FIE CONDAMNAT PE VECIE…CE ASTEPTARI DE LA UN DROGAT?! POROSENKO ERA DIABETIC SI ALCOOLIC SI ACTORASUL DROGANGIU…NOI AVEM NISTE IMPOSTORI AVENTURIERI…ARMATA E CU NOI! DANCU SEBASTIAN VASILE, NU!

  2. Inca o parodie de articol marca Andrei Stefan.
    Mai stai pe langa Tache si ”fura” condei de la el.

  3. Mă găndeam să semnez cu CONTRA, dar mă gândesc că doar telefonul primit vă face să debitați așa ilogică. Articolul este foarte pertinent, este profund, aceste mișcări de comandanți nu le face oricine, le fac unii versați în ale războiului, prin urmare, vă rog să vă retrage ți jignirea și să i mai dați un pup d-lui TacheMache!

  4. Asta nu este reporter, este UN MARE ANALFABET. Nu poti scrie : „Cu prorpiii lui oameni”. Logica articolelor lui nu are nicio logica. NATIONAL, chiar vreti sa va faceti de ras cu asemenea specimene?. AFARA!!!!. El si Andreea Vlad

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger