AcasăȘTIRI EXTERNEDavos, stațiunea bișniței. 50 de dolari pentru o gustare!

Davos, stațiunea bișniței. 50 de dolari pentru o gustare!

Participanții flămânzi la Forumul Economic Mondial(WEF) din acest an ar putea să găsească unele dintre produsele alimentare puțin cam greu de digerat, cu prețuri amețitoare în unele localuri.

La doar o aruncătură de băț de principalul centru de congrese Davos, luxosul Steigenberger Grandhotel Belvedere cere 49 de franci elvețieni (51 de dolari) pentru un burrito din meniul său de „gustări”. Pentru comparație, un burrito de la Taco Bell poate costa 2 dolari.

O porție de cartofi prăjiți a fost, de asemenea, oferită la Belvedere pentru 21,50 franci elvețieni (22,41 dolari).

În 2015, reporterii CNBC au plătit 43 de dolari pentru un hot dog „asortat” la accelași hotel. Trei ani mai târziu, prețul a urcat la 75 USD.

Acum, și cea mai simplă cameră de hotel(toate sunt ocupate) costă peste 500 de dolari pe noapte.

Prețurile din acest an sunt poate mai puțin surprinzătoare, având în vedere creșterea recentă a inflației, dar subliniază cât de scumpă poate fi întălnirea elitelor globale din stațiunea alpină și cât de mult își îngoașă conturile patronii de restaurante și hoteluri.

Inflația din Elveția a ajuns la 2,5% în aprilie. Și, deși s-ar putea să nu fie aproape de nivelul prețurilor galopante din SUA sau UE, a fost un nivel record al ultimilor 14 ani pentru națiunea central-europeană.

Totuși, asta nu justifică prețurile scandaloase, chiar și în bogata Țară a Cantoanelor.

La reuniunea WEF  erau așteptați aproape 2.500 de participanți – în scădere față de cei 3.000 din ianuarie 2020. Chiar și cu mai puțini oameni, majoritatea restaurantelor, precum Steakhouse Ochsen, rămân pline.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
867 afisari

2 COMENTARII

  1. E bine sa vedem ca bogatii mai mici incep sa le scoata ochii la bogatii mai mari, ceea ce e chiar foarte bine !! E bine ca a intrat drakul si in astia, acum si la propriu !! Luati cu paine, bai nazistilor imputiti de la Davos, cu putin noroc o sa luati la anul si o micuta nucleara tactica in cap, daca mai zgandariti si bagati mult batul prin gard la urusl rusesc, o sa va dea aia un cap in gura de nu o sa va vedeti !! Ha ha ha 🙂 Hai ca nu mai e mult, si din toamna incepe si Balciul Desertaciunilor, aia o sa fie tot cicul de pe lume, mai ales pentru kurkubeisti, ca deja i-au luat nazistii globalsiti in vizor, de data asta nu o sa scape chiar asa de ieftin, o sa ii vaxxineze pe aia in cap de o sa devina niste arici pogonici de toata frumusetea !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger