AcasăȘTIRI EXTERNEDau vina unii pe alţii: cu ce teorie a venit Ambasada Rusiei...

Dau vina unii pe alţii: cu ce teorie a venit Ambasada Rusiei din România asupra atacurilor de joi, din Ucraina

bombardamente-in-ucrainaDau vina unii pe alţii: cu ce teorie a venit Ambasada Rusiei din România asupra atacurilor de joi, din Ucraina

Separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei au acuzat joi forțele Kievului că au deschis focul cu armament greu pe teritoriul lor, însă armata ucraineană a respins acuzațiile și a spus că rebelii din Donețk și Luhansk au tras cu artileria grea.

Agențiile de informații occidentale au avertizat recent că Rusia ar putea fabrica un pretext pentru a invada Ucraina.

Ambasada Rusiei în România spun că lucrurile stau invers

Ambasada Rusiei din România denunță o primă provocare la război în Ucraina, la Lugansk. Oficialii susțin că asta reprezintă o „înscenare de proastă calitate”.

Așa cum am spus! A avut loc prima provocare „sub steag fals” în Stanița Luganska. Orice expert militar va spune că un proiectil capabil să facă o astfel de gaură în perete ar fi distrus complet interiorul încăperii.

Iar aceasta seamănă cu o înscenare de proastă calitate în spiritul „Căștilor Albe”: geamuri întregi, jucării pe rafturi. Slavă Domnului, nu au fost răniți copii, ca în Siria, Irak etc”, au precizat reprezenanții Ambasadei, pe pagina lor de Facebook.

Sparatiştii ruşi au deschis focul

Armata ucraineană a anunţat vineri că a înregistrat 60 de încălcări ale armistiţiului de către separatişti proruşi în ultimele 24 de ore, un soldat fiind rănit, transmite Reuters.

La rândul lor, rebelii din estul Ucrainei au acuzat forţele guvernamentale că au lansat tiruri de artilerie şi mortiere în trei incidente, vineri, a relatat Interfax, citată de Reuters.

Unul din cele trei bombardamente semnalate a vizat satul Petrivske din regiunea Doneţk, la ora 05:30 locală (03:30 GMT), iar celelalte două au avut loc în regiunea Lugansk.

Potrivit armatei ucrainene, separatiştii au deschis focul asupra a peste 10 aşezări, folosind artilerie grea, mortiere şi un tanc.

author avatar
Andrei Ștefan
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger