AcasăȘTIRI EXTERNEDanemarca vrea să închirieze pușcării în Kosovo pentru a trimite sute de...

Danemarca vrea să închirieze pușcării în Kosovo pentru a trimite sute de deținuți străini

Danemarca vrea să închirieze pușcării în Kosovo pentru a trimite sute de deținuți străini

Danemarca vrea să închirieze celule de închisoare în Kosovo pentru a trimite acolo câteva sute de deţinuţi, a indicat miercuri, 15 decembrie, guvernul de la Copenhaga, prezentând un nou plan pentru a stopa tendinţa de supraaglomerare carcerală din această țară.

Acest proiect intenționează să „închirieze 300 de locuri de închisoare în Kosovo” pentru a trimite străinii condamnați în Danemarca la deportare după ce și-au ispășit pedeapsa, a indicat Ministerul Justiției într-un comunicat.

În 2020, în închisorile daneze, aproximativ 350 de deținuți urmau să fie expulzați la sfârșitul pedepsei.

Rată de ocupare de peste 100% în pușcăriile daneze

Proiectul intenționează, de asemenea, să crească capacitatea sistemului penitenciar danez cu 326 de locuri între 2022 și 2025. Din 2015, populația penitenciară a crescut cu 19% în Danemarca, pentru a ajunge la peste 4.000 de persoane la începutul anului 2021, ceea ce reprezintă o rată de ocupare de peste 100%, conform statisticilor nationale.

În aceeaşi perioadă, numărul gardienilor a scăzut cu 18% în regatul scandinav cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, cunoscut pentru închisorile deschise rezervate deţinuţilor care ispăşesc pedepse mai mici de cinci ani, scrie AFP.

„Urmeaza să pierdem până la 1.000 de locuri în sistemul penitenciar până în 2025”, a remarcat ministrul Nick Haekkerup, citat în comunicatul de presă.

În Kosovo, conform cifrelor World Prison Brief al Universității din Londra, 1.642 de persoane au fost închise în 2020, pentru un grad de ocupare de 97%.

În trecut, Norvegia și Belgia închiriaseră deja celule în Olanda și trimiseseră prizonieri acolo. Apoi, la jumătatea anului 2018, Olanda a anunțat că, din cauza lipsei de deținuți din cauza scăderii criminalității, regatul va închide patru închisori.

 

author avatar
Tudor Borcea
710 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa scrie in legea lor, ca pedepsele stabilte in tara, se executa in alta tara? Cine ii pazeste.sa.si ispaseasca pedeapsa? Dar sa nu evadeze?
    Vor trimite trupe militarizate de paza in kosovo?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger